Lucrãrile de investitii în derulare sau viitoare din municipiul Lupeni nasc adevãrate  controverse. Picãtura care a umplut paharul este legatã de  modernizarea cinematografului din Lupeni. Consilierul local Cristian Rosu (PNL) este acuzat de faptul cã îsi asumã reusitele echipei de proiecte, coordonatã de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã.
Primarul din Lupeni Lucian Resmeritã a reactionat împotriva  consilierilor din opozitie, dupã ce s-a întors de la Compania Nationalã de Investitii cu proiectul avizat pentru construirea  cinematografului. Demersurile, spune actualul edil au fost fãcute încã de acum doi ani, dar atunci consilierii nu au agreat în totalitate ideea reabilitãrii acestui edificiu. Asta, în conditiile în care acum vin si primesc felicitãri, pe site-urile de socializare pentru minunatul proiect. Este vorba despre consilierul Cristian Rosu, care a scris despre acest proiect pe pagina sa de socializare.
“Dupã ce în 2016 grupul PNL a votat împotriva proiectului pentru reabilitarea Cinematografului Cultural, acum consilierul local PNL Cristian Rosu se laudã cu proiectul muncit de echipa Primãriei. În lipsã de idei si experientã, dar cu o mare dorintã de a câstiga popularitate, consilierul PNL si-a fãcut deja un obicei din a-si lipi poza de proiectele initiate mine, în calitate de primar al municipiului Lupeni”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
De cealaltã parte, consilierul local Cristian Rosu, sustine cã dupã fiecare sedintã de Consiliu Local are obiceiul de a-i informa pe cei care îi urmãresc pagina de socializare despre proiectele adoptate sau despre anumite lucruri care îi vizeazã, în mod direct pe lupeneni.


“Ieri (marti-n.r.), în sedinta Consiliului Local Lupeni, consilierii prezenti, printre care si eu, am votat pentru predarea amplasamentului Cinematografului cãtre Compania Nationalã de Investitii. Asa cum am obiceiul de multi ani, am informat cetãtenii din Lupeni despre decizia  consilierilor locali. Asa cum bine se poate vedea în postarea mea de ieri, am precizat cã hotãrârea este luatã de consilierii locali. Mai mult decât atât, domnul primar minte când spune cã ieri (marti-n.r.) a depus  documentatia! De ce spun asta? Simplu…pentru cã astãzi (miercuri-n.r.), la ora 10, am fost chemati la o nouã sedintã si a trebuit sã modificãm hotãrârea de ieri, care era gresitã, deci astãzi (miercuri-n.r.) o sa fie depusã. Sunt convins cã cetãtenii municipiului Lupeni vãd interesul pe care consilierii PNL Lupeni îl au pentru oras si nu cad în plasa politicului ieftin pe care domnul primar încearcã sã o arunce!”, a declarat Cristian Rosu, consilier local PNL.
Asta l-a determinat pe primarul Resmeritã sã reactioneze imediat si acesta a arãtat cã, în baza procesului verbal din sedinta de acum 2 ani, tocmai acest consilier s-a opus proiectului de reabilitare a acestui cinematograf.
„Vreau sã le spun locuitorilor municipiului Lupeni cã 3 dintre consilierii PNL au votat, la momentul respectiv, contra cinematografului din Lupeni. Nu au dorit sã se facã acest cinematograf. Si acum citesc pe retelele de socializare cã ei au ridicat mâna si au fãcut mari eforturi pentru acest cinematograf, dar  implicarea lor este  ZERO”, a  adãugat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Disputa s-a purtat pe site-ul de socializare, fiecare dintre cei doi argumentând cum a putut mai bine, decizia de a mediatiza acest proiect.  Atât primarul  municipiului Lupeni,  Lucian Resmeritã, cât si consilierul local Cristian Rosu si-au fãcut un obicei de a-i informa pe cetãteni despre proiectele care se deruleazã în localitate.
Diana Mitrache
Monika BACIU