Odată cu venirea sezonului cald și creșterea bruscă a temperaturilor, tentația de a se răcori în râul Jiu devine din ce în ce mai mare pentru mulți oameni. Cu toate acestea, reprezentanții Apelor Române Jiu avertizează că scăldatul în acest râu este strict interzis, din cauza riscului ridicat de înec.
Specialiștii subliniază că apele curgătoare, inclusiv Jiu, nu îndeplinesc condițiile necesare pentru a fi utilizate în scop recreativ. „Recomandăm populației să opteze pentru ștranduri și zone special amenajate pentru scăldat, respectând toate măsurile de siguranță,” a declarat inginerul Daniel Naicu, directorul Apelor Române Jiu.
În vederea prevenirii accidentelor, colegii din subunitățile Apelor Române Jiu din Dolj, Gorj, Mehedinți și Hunedoara au amplasat plăcuțe cu mesajul „Scăldatul interzis” de-a lungul malurilor râului Jiu și altor cursuri de apă importante din regiune.
Reprezentanții Apelor Române Jiu subliniază și riscurile la care se expun cei care ignoră aceste avertismente: îmbolnăviri și înecuri. „Facem un apel către toți cetățenii să țină cont de aceste avertizări și să nu se aventureze în apele Jiului,” a adăugat Daniel Naicu.
În plus, autoritățile de sănătate publică monitorizează calitatea apelor de îmbăiere exclusiv din punct de vedere bacteriologic, asigurând astfel că zonele special amenajate pentru scăldat rămân sigure pentru public.
Monika BACIU