Copiii de la Cercul de Machete Valea Jiului, coordonați de prof. Alin Buru-Apostoiu, au participat cu succes la Concursul Internațional de Machete Trofeul AMA, ediția a XII-a, desfășurat în Alba Iulia. Acești tineri pasionați au impresionat cu un număr de 42 de lucrări exceptionale, reflectând talentul și dedicarea lor în arta modelismului.
Evenimentul a fost marcat de o serie de momente educative și inspiraționale, unde cei mici au avut ocazia să învețe direct de la specialiști recunoscuți în domeniul modelismului. Tehnicile avansate de asamblare, pictură și reproducere au fost prezentate în detaliu, oferindu-le copiilor o privire profundă asupra potențialului acestui hobby și a eforturilor necesare pentru a atinge excelența.
Întoarcerea lor a fost însoțită de un triumf, obținând un impresionant număr de premii: 8 locuri I, 4 locuri al II-lea, 11 locuri al III-lea, 4 premii speciale și 16 mențiuni. Aceste recunoașteri nu doar că onorează munca lor intensă, dar le stimulează și pentru viitoarele competiții unde vor reprezenta cu mândrie Cercul de Machete Valea Jiului.
Administrația locală a municipiului Lupeni a fost la fel de implicată, facilitând transportul necesar pentru această experiență valoroasă. Astfel, copiii au primit personal premiile, subliniind sprijinul continuu și susținerea comunității pentru inițiativele educative și culturale ale tinerelor talente.
Aceste rezultate de excepție sunt o dovadă clară a potențialului extraordinar al copiilor din Valea Jiului în arta machetelor și a angajamentului lor față de acest domeniu fascinant.