De la suveniruri, la preparate delicioase. În acest fel sunt așteptați turisții care doresc să afle mai multe lucruri despre Sălașu de Sus. Aici producătorii locali îi pregătesc o serie de preparate culinare gustoase
pentru toți cei care doresc să savureze o mâncare tradițională de sărbători. Mai mult decât atât nu poți pleca fără un souvenir care să îți aducă aminte de vizita din aceste locuri de poveste.

”Nu știți ce cadouri sau suveniruri să le cumpărați celor dragi din concediul petrecut în Țara Hațegului? Nici o problemă, avem soluția ideală! Faceți o vizită la producătorii locali din Sălașu de Sus și cu siguranță veți găsi ceva care să vă încânte! Și chiar mai mult, să vă îmbogățească masa de sărbători cu preparate tradiționale gustoase!”, arată cei InfoTurism Salasu de Sus.
Comuna Sălaşu de Sus este aşezată la limita nordică a Parcului Naţional Retezat, într-o zonă peisagistică extraordinară, plină de tradiţii, marcând drumul de acces către una dintre cele patru porţi care fac deschiderea către masivul Retezat. Comuna Sălașu de Sus face parte din Tara Haţegului, un ţinut bogat în vestigii istorice şi în rămăşiţe fosilifere cuprinse în recentul perimetru al Geoparcului Internaţional UNESCO Tara Haţegului.
Monika BACIU