A nins în stațiunea montană Straja. Fulgii mari au făcut ca un strat generos să se depună în scurt timp. Acest lucru este unul benefic pentru turismul local.

Mai mult decât atât investitorii din Straja au început deja pregătirile pentru sezonul de iarnă. Astfel au fost aduse 10 lănci la Straja și a început montarea lor pentru producerea zăpezii artificial.
În Straja sunt amenajate
12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de
transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi.
Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează
aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune: 4 telescaune, 6 teleskiuri și
telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.
Monika BACIU
FOTO: Cabana Edelweiss