Punct finaL în campionatul”: Diviziei Naționale de Seniori, al doilea eșalon valoric al rugby-ului românesc cu un nou succes clar al Științei Petroșani. Echipa din ”Dealul Institutului” și-a jucat în devans (30 octombrie) meciul câștigat cu CSU Alba Iulia, 66-3, încheind ediția 2021 en fanfame pe prima poziție.
Vom reveni cu analiza campionatului într-o viitoare ediție a ziarului.

Interviu
”Suntem o echipă frumoasă și puternică”
Declara rectorul Universității din Petroșani, prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Radu
Reporter: Sezonul primăvară-toamnă, un nou succes pentru rugbyștii de la Știința Petroșani, campioni ai Diviziei Naționale de Seniori. Cum a fost?
Sorin Radu: Da, suntem a doua oară consecutiv în această postură, la care se adaugă și titlul de campioni la rugby în 7. A fost, într-adevăr, un an bun, în ciuda tuturor problemelor de ordin restrictiv din cauza pandemiei reușind să ducem la capăt un sezon dificil.
Reporter: Putem vorbi de vreo remarcă specială?
Sorin Radu: Nu aș spune așa, antrenorul Alexandru Lupu a știut să formeze un lot omogen, creind un echilibru între toate compartimentele echipei. Am avut și jucători mai merituoși, care au fost la loturile naționale, dar repet, cu toții și-au făcut datoria, începând de la managerul Bogdan Tomuș, până la fiecare component al lotului. Să vedem, din sezonul viitor cum se va juca, există și varianta cu Superliga, dar încă nu s-a luat o decizie definitivă.

Știința Petroșani, de cinci ori campioană a DNS!
Știința Petroșani a devenit o specializată în a câștiga Divizia Națională Seniori (eșalonul doi) la rugby. Performanța a fost reușită în 2008-2009, 2015, 2019, 2020, 2021.
Generații de jucători – E. Nagy, Deak, D. Ivan, Hanzi, Skverne, M. Popescu, Țandea, Mihalachi, Zaharescu, Chiviac, Ghiarasim, Nastasiei, Baraulea, R. Barbu etc. – care au menținut sus ștacheta performanței echipei din ”Dealul Institutului”.

GENU TUTU