Ultima seară de handball de la Castellon, Spania s-a încheiat cu o mare dezamăgire: înfrângere la scor, 33-22 pentru norvegiene, în meciul cu echipa lui Adrian Vasile.

Un public entuziast – a încurajat la unison o echipă a României, lipsită de orice ambiție sau orizont, foștii componenți ai Științei Petroșani. – Zât Gavrilă, Gică Enea, Alin Cazan, prof. Ioan Chira, (foto 1) – au fost total dezamăgiți.
Fraza lui Zât Gavrilă face sinteza corectă: ”Am jucat ca niște bucătărese”. – Din fața sălii ”Ciutat de Castello”, cel care vă transmite, a sperat că va fi bine. La fel și dinaintea startului în sală, cu drapelul
românesc ”Petroșani”. (foto 2 și 3)

România va juca în continuare cu Olanda (9 dec.), cu Puerto Rico (11 dec.) și Suedia (13 dec.). Greu de crezut că vor fi trei victorii pentru calificarea în sferturi de finală.
Oricum a fost o experiență gazetărească inedită, să fii acolo la mii de kilometri de casă – ”prin telefon de la Castellon”, o figură de stil… – în focul unei competiții care s-a numit Campionatul Mondial de Handbal.

A TRANSMIS PRIN TELEFON, DE LA CASTELLON, GENU TUȚU