Roboteii din Valea Jiului, la cel mai mare concurs national

Roboteii creati în Valea Jiului ajung la cel mai mare concurs din tarã. Echipele de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncusi din Petrila si Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani se vor întrece cu alte 120 de echipe de roboticã.
Sala Polivalenta din Bucuresti va gãzdui, în perioada 22-24 martie 2019, competitia Nationalã de roboticã intitulatã ”First Tech Challenge România”.
Dacã trec de calificãri, echipele de roboticã pot ajunge la Campionatul Mondial din Statele Unite.
Echipajul ”Alpha Bit” de la Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani, coordonat de profesorii Daniela Ciontescu, Gabriela Muntean si Rolland Szedlacsek prezintã un robot multifunctional.
Echipajul de la Petrosani este sustinut financiar cu suma de 3000 de cãtre Consiliul Local si Primãria municipiului Petrosani.
Primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, a dat curs solicitãrii Echipei WAFY si a propus Consiliului Local al orasului Petrila un proiect de hotãrâre prin care s-a aprobat alocarea unui sprijin financiar în valoare de 6000 de lei, în vederea participãrii echipei WAFY la Campionatul National de Roboticã.
”Este o mândrie pentru orasul Petrila sã avem acesti tineri minunati implicati în competitii importante la nivel national si international. Meritã din plin sprijinul nostru si îi felicit pentru performantele deosebite la care au ajuns. Le urez succes elevilor din echipa WAFY a Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncusi”, stiind cã nu este usor într-o întrecere în care sunt implicati peste 2000 de elevi. Vã asteptãm acasã cu rezultate deosebite” – Primar, Vasile Jurca.
Echipa WAFY din Petrila a participat la competitie si anul trecut. Juriul le-a acordat premiul ”Natie prin educatie”, pentru cã tinerii au învãtat singuri tot ce trebuie sã stie despre roboti, de la programarea lor, la constructie si au reusit sã mobilizeze în jurul robotului RO 063 WAFY întreaga comunitate.
Cosmin BACIU