Apa Serv marcheazã ”Ziua Mondialã a Apei 2019”

Operatorii de servicii de alimentare cu apã potabilã din România si din lume, sãrbãtoresc în 22 martie, Ziua Mondialã a Apei (World Water Day).  Aceasta este o initiativã adoptatã de ONU în anul 1992 si îsi propune sensibilizarea populatiei planetei asupra provocãrilor cu care se confruntã  managementul resurselor de apã, având în vedere cresterea cererii de acces la apã si la serviciile în domeniu.
În acest an, tema generalã a Zilei Mondiale a Apei este “Apã pentru toti”. Tema propusã este nu doar una de actualitate, ci si una ce presupune o abordare extrem de serioasã, în conditiile în care probemele de  poluare a apelor sunt evidente în foarte multe regiuni ale lumii, iar  statisticile aratã cã, în prezent, peste  2,1 miliarde de oameni nu au acces la apã  potabilã sigurã.
”În ceea ce priveste operatorul serviciilor de alimentare cu apã  potabilã din Valea Jiului –  Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani – avem multumirea de a putea marca Ziua Mondialã a Apei  cu convingerea cã aproape 100% din cetãtenii din aria noastrã de operare au, în acest moment, acces la apã potabilã de cea mai bunã calitate”, spune directorul general al  Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionicã.
Pentru a ajunge la o astfel de performantã, operatorul serviciilor de alimentare cu apã potabilã din Valea Jiului a înteles potentialul major al utilizãrii fondurilor europene. Astfel, dacã în urmã cu un deceniu, încã existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetãtenii nu beneficiau de apã curentã – un serviciu necesar pentru siguranta si confortul oamenilor  si obligatoriu pentru statutul European  al tãrii noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încã racordate la reteaua publicã de  alimentare cu apã  potabilã.
În plus, din anul 2017, peste 80 de  milioane de euro sunt la dispozitia Apa Serv Valea Jiului, pentru implementarea unui nou proiect de investitii în reabilitarea retelelor de apã si canalizare din localitãtile Vãii Jiului, dar si pentru modernizarea unor statii de tratare a apei potabile. ”Aceste investitii, care se adaugã celor pe care deja le-am fnalizat în exercitiul financiar European precedent, asigurã o crestere a  calitãtii serviciilor  noastre, dar si luarea unor mãsuri esentiale de protectie a apelor si mediului, regiunea  noastrã fiind prima de acest fel din tarã cu rezultate dintre cele mai bune”, explicã directorul ASVJ, Cristian Ionicã.  Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei,  conducerea Apa Serv Valea Jiului multumeste tuturor beneficiarilor sãi, partenerilor si întregului colectiv de salariati  pentru bunele relatii consfintite în relatiile de colaborare din anul precedent.
”Vã asigurãm cã ne propunem sã rãmânem acelasi partener serios, preocupat de cresterea constantã a calitãtii  serviciilor oferite  populatiei din Valea Jiului asa cum ne dorim sã pãstrãm pozitia noastrã de seriozitate în relatiile cu toti partenerii si beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondialã a  Apei le transmitem  ”La multi ani!”, a mai declarat Cristian Ionicã, directorul Apa Serv Valea Jiului. Pentru a marca
Ziua Mondialã a Apei, operatorul regional Apa Serv Valea Jiului va organiza pe 21 si 22 martie si o serie de activitãti educationale, în cadrul cãrora elevi de la unitãtile de învãtãmânt din Valea Jiului vor putea vizita statiile de tratare si de epurare a apei din Valea Jiului, unde vor primi  explicatii despre  importanta activitãtilor de protectie a mediului asupra calitãtii apei potabile.
Birou de Presã Apa Serv Valea Jiului Petrosani