Revin literele pe drumul din Parâng. Dar în altă formăC onsiliul Județean Hunedoara a pierdut procesul în ce privește aplicarea inscripției de pe drumul din Parâng, dar cei din Consiliul Județean spun că vom vedea totuși acea inscripție acolo. Doar că un pic modificată, după ce nici instanța nu a acceptat să scrie pe acel drum Consiliul Județean Hunedoara. Până una-alta, artera rămâne închisă, că e iarnă.

După finalizarea lucrărilor, pe acest tronson de drum ce duce în stațiunea turistică Parâng, Consiliul Județean a pus inscrpția cu numele instituției pe marginea drumului, într-un loc cu belvedere, dar instanța a dat câștig de cauză celor din primăria Petroșani, care le-au demontat. Așa că acum acestea ar putea fi repoziționate, dar, poate, într-o altă formă. „Chiar la ședința de buget președintele Laurențiu Nistor l-a întrebat pe Tiberiu Iacob Ridzi unde sunt literele și veți vedea că, într-un timp foarte scurt, literele vor ajunge acolo unde trebuie să fie și, prin maturitatea de care va da dovadă, primarul Iacob Ridzi vom face în așa fel încât acolo să scrie, poate nu Consiliul Județean Hunedoara, ci, poate să scrie Stațiunea Parâng”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.
Artera rutieră este acum închisă, dat fiind faptul că e iarnă și mașinile nici nu au loc de parcare în stațiune. Cei din Consiliul Județean, însă, sunt dispuși chiar să lase întreținerea arterei în grija primăriei Petroșani, dacă se pune în discuție siguranța celor ce urcă la munte. „Și Transalpina și Transfăgărășanul, drumuri care sunt circulate mult, sunt închise iarna. Așa și noi, drumul acesta nu îl deschidem, că unde putem duce mașinile? Am crezut că putem face un parteneriat cu Primăria Petroșani pentru o parcare. Așteptăm încă asta. Mai mult, am zis că îi dăm primarului de la Petroșani acest drum. A fost un proiect scris de Consiliul Județean și poate să îl ia, și atunci să nu mai spună de ce îl ținem închis, dar știu că nu îl vrea”, a mai precizat administratorul public Costel Avram.
Drumul din Parâng a fost inaugurat la începutul toamnei, în anul 2021 și tot atunci a apărut și controversata inscripție, care a fost demontată.
Primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a spus că acel teren este proprietatea municipiului Petroșani și este înscris în CF nr 64.473, număr cadastral din 2007, așa că inscripția ar fi fost montată fără acordul proprietarului. Practic, cele două instituții s-au certat în instanță pe o limbă de pământ pe care au fost construite mai multe locuri de parcare, iar în 2023, acolo ar putea să scrie Stațiunea Parâng, lucru cu care toată lumea ar putea să fie de acord.
Diana Mitrache