R ețeaua de gaz metan
va fi extinsă pe raza municipiului Lupeni. Administrația locală din Lupeni
a atribuit un contract în
vederea extinderii conductei de gaze natural.

”“Extindere conducta si 2 bransamente gaze naturale presiune redusa, cu lungimea de 700,0 m, avand diametrul Dn90mm in loc. Lupeni, str. Calea Braii, jud. Hunedoara”. “Extindere conducta si 1 bransament gaze naturale presiune redusa, cu lungimea de 525,0 m, avand diametrul Dn90mm in loc. Lupeni, str. Tineretului, jud. Hunedoara”, arată achiziția.
În plus, edilii din Lupeni vor să extindă rețeaua de gaz metan și cu ajutorul fondurilor europene. Consiliul local al municipiului Lupeni a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „Extindere rețea de distribuție gaze naturale în Municipiul Lupeni”.
”Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 47.940.838,32 lei (TVA inclus), din care 45.114.698,18 lei (TVA inclus) de la bugetul de stat, 533.574,20 lei (TVA inclus) de la bugetul local și 2.292.565,94 lei (TVA inclus) cota concesionarului sistemului de distribuție”, arată municipalitatea de la Lupeni.
Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul asigură o finanțare în valoare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de gaze naturale.
Programul permite finanțarea înființării de noi sisteme de distribuție de gaze naturale, extinderea acestora, precum și modernizarea, prin
transformarea celor existente în sisteme inteligente de distribuție a gazelor
naturale.
Monika BACIU