R egenerarea unui spațiu urban de la Petrila este greu de realizat. Un contract în valoare de 453.633 de lei, finanțat din fonduri europene, a fost anulat din cauza faptului că în cadrul procedurii de licitație nu au fost depuse oferte.
Mai exact, lotul 3 pentru furnizarea mobilierului urban a fost anulat, fapt care a dus la anularea întregii proceduri.
”Acest lot a fost anulat automat deoarece la data limita de depunere oferta / candidatura nu au existat ofertanti inscrisi”, arată motivul anulării.
Autorităţile locale de la Petrila implementează un proiect cu fonduri europene. Acesta prevede „Regenerarea spaţiului public urban al oraşului Petrila-Parc Petrila”. În cadrul contractului se achiziţionează mobilier urban, dar şi dotări pentru spaţiile de %joacă. 580.877 de lei este valoarea contractului. În cadrul proiectului se vor achiziţiona şi echipamente electronice, precum sisteme de supraveghere, dar şi hinţi, tiroliene pentru copii, circuit de competiţie cu 12 piste, topogan, echipament de joacă air glider, aparat de fitness pentru adulţi şi masă de tenis, aparat pentru întărire muşchi, perete alpinism pentru adulţi, set echipament tiroliană pentru copii şi adulţi, set fileu şi rachete de tenis de câmp. Obiectivul general al proiectului este realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşului Petrila, regenerării unui teren industrial dezafectat.
Monika BACIU