Echipa de rangeri din Parcul Național Retezat a demonstrat încă o dată importanța crucială a muncii lor în menținerea securității și a accesibilității în această zonă deosebită.

După ninsorile abundente care au afectat zona săptămâna trecută, rangerii au intervenit prompt și eficient pentru a asigura că drumul Cârnic – Pietrele rămâne deschis și sigur pentru vizitatori. Rolul acestor rangeri nu se limitează doar la monitorizarea și securizarea parcului, ci include și o componentă esențială de educație în ceea ce privește conservarea naturii și respectarea regulilor de igienă și protecție a me-diului înconjurător. Prin eforturile lor, aceștia nu numai că facilitează experiența vizitatorilor, ci și contribuie la promovarea unei atitudini responsa­bile și respectuoase față de mediul în care trăim.
”Munca unui Ranger (monitorizare, pază, educație, igienizare) este extrem de importantă într-o arie protejată. Colegii noștri au curățat drumul Cârnic – Pietrele după ninsorile abundente de săptămâna trecută. Mulțumim pentru efort și felicitări pentru reușită!”, arată reprezentanții Parcului Național Retezat.
. Este un efort care merită recunoaștere și apreciere, deoarece asigură că frumusețea și valorile naturale ale Parcului Național Retezat sunt protejate și păstrate pentru generațiile viitoare.
Monika BACIU