Universitatea din Petroșani își dorește să realizeze cât mai multe proiecte de investiții care să sporească atât confortul studenților cât și al catrelor didactice și al personalului auxiliar. Chiar care au mai existat anumite discuții în ceea ce privește treptele deteriorate care se află în vecinătatea parcării studenților, rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai, spune că acestea aparțin administrației locale și nu universității. ”Treptele de lângă parcarea studenților nu aparțin Universității din Petroșani. De acele trepte trebuie să se ocupe cei de la Primăria Municipiului Petroșani pentru că nu sunt întabulate pe instituția noastră”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Mai mult decât atât, rectorul mai spune faptul că face în continuare demersuri pentru preluarea clădirii abandonate a Casei Universitare.
”În ceea ce privește Casa Studenților, ea după cum este construită nu se pretează pentru administrația locală. La subsol există o sală mare pentru discotecă, urmează un etaj unde există o garderobă și câteva camere, urmează o sală mare de spectacol cu aproximativ 400 de locuri. Cel mai important lucru este ca această clădire să fie transferată către noi pentru a o putea pune în valoare”, a mai precizat sursa citată.
În acest moment clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare, multe din ferestre fiind vandalizate. Au existat cazuri când oameni ai străzii sau persoane care consumau substanțe interzise au fost ridicate de acolo de către oamenii legii.