Admiterea la Universitatea din Petroșani este în linie dreaptă. Chiar dacă platform online de înscrieri este deja deschisă, se așteaptă și un număr mare absolvenți de liceu care trebuie să treacă examenul de maturitate.

În acest sens reprezentanții instituției de învățământ superior de la Petroșani au făcut publice ofertele atât pentru studiile de licență cât și pentru cele de masterat.
La master programele sunt foarte variate iar cei care doresc să le urmeze au de unde alege.
Astfel la Facultatea de Mine sunt următoarele specializări: managementul securităţii şi sănătăţii în muncă; topografie minieră informatizată şi cadastru; controlul şi monitorizarea calităţii mediului; ingineria proiectării construcţiilor miniere; ingineria şi managementul proiectelor; gestionarea și protecția mediului.
Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică prezință următoarea ofertă academică: tehnici şi tehnologii informatice aplicate; sisteme şi tehnologii
informatice; exploatarea instalaţiilor electrice industriale; sisteme electromecanice; instalaţii şi echipamente pentru procese mecanice; instalaţii şi echipamente de proces în minerit; concepţia şi fabricaţia asistată de calculator și sisteme de transport pentru
industrie, turism și servicii.
La Facultatea de Științe există următoarele programe: managementul strategic al afacerilor;
management financiar-bancar; managementul resurselor umane; contabilitate si audit; politici de protecție social și administraţie publică și dezvoltare comunitară.
Ca noutate la Universitatea din Petroșani cei care doresc pot opta pentru specializarea Responsible Consumption and Production (Consum și Producție Responsabile) (în limba engleză).


Monika BACIU