Începe înscrierea la liceu, după ce absolvenții claselor a VIII-a au nota definitivă. Inspectorii din Hunedoara le atrag atenția celor ce vor un loc la un liceu să completeze cui mare atenție opțiunile, ca să nu rămână pe dinafară. Repartizarea se face computerizat.

29 iunie a fost ultima zi în care puteau fi depuse contestațiile la notele obținute de elevi în examen. În 19 iulie are loc repartizarea computerizată. Urmează apoi, între 20 și 25 iulie, depunerea dosarelor de înscriere. Atenție, însă, la coduri și opțiuni!
„Urmează admiterea la liceu, pe baza mediei obținută la Evaluarea Națională. Este extrem de important ca elevul, împreună cu părintele și, în prezența dirigintelui, să
completeze fișa de înscriere cu multă, multă atenție. În funcție de media obținută și optțiunile sale,
elevul va fi repartizat în clasa a IX-a. Prin urmare, recomandarea este ca părinții și copiii să completeze aceste cereri cu codurile specializărilor sau profilurilor dorite, în ordinea descrescătoare a preferințelor.
Și, mai e un element foarte
important, să completeze pe fișa de înscriere, suficiente opțiuni. Când sunt prea puține, și dacă nu mai sunt lcouri libere, când se face redistribuirea candidatului, programul
nu-l va repartiza, că nu are unde și va continua repartizarea celorlalți”, a declarat, după afișarea rezultatelor inițiale, Maria Ștefănie, inspector general IȘJ Hunedoara.
Situația statistică generală arată că dintre cei 2.664 de candidați care
s-au prezentat la ambele probe, 1.986 de candidați din județul Hunedoara au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 74,5% față de:
– 81,53%, în anul școlar 2021-2022;
– 75.2%, în anul școlar 2020-2021;
– 75.64% în anul școlar 2019-2020.
Rata de participare a fost de 95,21%. Au fost 2.664 de candidați prezenți, dintr-un total de 2798 de elevi înscriși. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen.
Diana Mitrache