L a Vulcan se construiește în ritm susținut primul bloc ANL al acestui municipiu. Pe muncitori i-am găsit în șantier și lucrările par să prindă contur. Primarul spune că ar putea fi gata la iarnă și că până atunci, acolo vor fi 33 de locuințe noi.
Dar lucrările au pornit prin 2019 și abia acum pare să prindă contur blocul, după ce firma care luase lucrarea a dat faliment „Avem multe cereri pentru locuințe, de la tinerii din localitate, iar acest proiect ne ajută să facem față. E un proiect pe care l-am început cu câțiva ani în urmă, dar abia acum îl vedem ridicat. Proiectul a fost întrerupt din cauză că acel constructor, care a câștigat, a dat faliment. Acum este o altă firmă care lucrează și acum câteva zile, am avut întâlnire cu reprezentanții acestei firme, care au dat asigurări că lucrările decurg conform planului”, spune
Cristian Merișanu, primarul din municipiul Vulcan.
Vorbim despre două blocuri ce vor fi ridicate pe strada Traian la suma de puțin peste 6,65 milioane de lei.
„Sunt două blocuri, sunt 33 de apartamente în total, care vor fi date tinerilor din localitate. Sunt bani care vin prin ANL România și putem spune că sunt sute de cereri depuse de tineri pentru o locuință. Așa că vom avea cum să repartizăm măcar o parte. Mai avem cele 150 de garsoniere și apartamente în zona Dincă, alte 100 în spatele primăriei, mă refer aici la blocurile sociale și reușim astfel să mulțumim pe toată lumea”, a mai spus Cristian Merișanu.
Muncitorii lucrează și primarul speră ca finalul anului să îi găsească aproape de final. Este primul bloc ANL realizat la Vulcan și Cristian Merișanu crede că nu va mai putea construi altele noi, pentru că nu terenul, din Valea Jiului, între mulți, nu mai permite construcția altor blocuri. Și, în plus, depopularea zonei face ca multe locuințe să rămână, an de an, pentru a fi închiriate.
Diana Mitrache