P rimul autobuz electric, adus din Turcia, a ajuns, vineri, la Petroșani. Vorbim despre un contract de 19,5 milioane de lei, care aduce autobuzele ce vor realiza transportul public între Petroșani și Bănița.

Primul trailer a sosit cu un autobuz vineri, iar acesta a fost garat în zona stadionului Jiul.
„Am promis că în luna iunie vor ajunge autobuzele la Petroșani. Acesta este primul din cele 7. Ele vor deservi traseul urban local, neavând legătură cu Green Line, transportul interurban în Valea Jiului. Urmează celelalte 6. Iar acum au sosit și stațiile cu încărcare rapidă pentru autobuze și tot acum vin și cele de încarcare lentă. Ne apucăm de garajul care va fi în Cartierul Aeroport și undeva după 1 septembrie va funcționa noul transport public”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Edilul a mai spus că autobuzele aduse acum vor fi gestionate tot prin sistemul pe care va funcționa și Linia Verde.
„Am discutat cu
ADI Green Line și, pe societatea de transport, care va deservi Green Line, o să intrăm și cu autobuzele pe transportul local”, a explicat primarul.
Mașinile vin de la firma ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL Ilfov, iar reprezentanții acesteia au ajuns la Petroșani. „Autobuzele noastre sunt electrice. Sunt perfecte pentru toți oamenii. Tehnologia este de ultima generație. Se vor încadra perfect la Petroșani, unde este mult verde, iar autobuzele sunt și ele verzi”, a completat și Cagri Cakar, manager Servicii Karsan Otomotiv Sanayii.
Conform contractului în valoare de 19,5 milioane de lei, la Petroșani vor fi aduse 7 autobuze nepoluante electrice, cu dimensiunea de cca. 10,8 m, și vor fi 9 stații de reîncărcare autobuze electrice (7 stații reîncărcare lentă și 2 stații reîncărcare rapidă).
Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și nu are nicio legătură cu linia interurbană de autobuze electrice – Green Line a Consiliului Județean Hunedoara.
Diana Mitrache