Premierã la Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu” Petrosani / Viata e in direct doar aici!

Un studio tv, oameni colorati, poale ridicate în cap, rufe spãlate în public si mult umor. Acesta este cadrul în care ne asteaptã, cu costume potrivite, actorii de la Petrospani, sâmbãtã seara.

Teatrul din Petrosani începe noul an cu o premierã, legatã de lumea televiziunii, a ratingului si a succesului, dat de exploatarea unor subiecte de mâna a treia. Autorul Radu Herjeu, el însusi om de televiziune, a transpus lumea televiziunilor, asa cum este ea, iar pe scenã veti vedea, cu sigurantã, si ceea ce este dincolo de „sticlã”.

Si, cum era de asteptat, moderatorul duce firul povestii spre ce vrea el. „Realizatorul din piesa noastrã este nemultumit de emisiunile pe care le face si hotãrãste, în cele din urmã, sã se revolte cumva si sã îsi punã pe tapet propria-i poveste. Sunt personaje fictive, oameni de joasã spetã, dar defapt actori, ce interpreteazã oamenii de joasã spetã, care sunt plãtiti, cumva încercând sã arãtãm manipularea de la televiziunile abuzeazã atât de mult în tot felul de talk-show-uri”, a explicat Mihai Alexandru, moderatorul din piesã, întrega posturã în care se va afla, în premiera de sâmbãtã searã.

Orice asemãnare cu realitatea, este pur întâmplãtoare, sau desprinsã din realitatea, bine stiutã de autorul piesei, Radu Herjeu. Si cum în orice emisiune gãsim o doamnã Popescu, o vom gãsi la locul ei si sâmbãtã, în premiera de la Petrosani, în studiotul @tv. E genul care le stie pe toate, sau asa crede, care spune tot, e peste tot si parcã avem si în show-bizz-ul nostru autohton câte una identicã.

„Orice televizune are o doamna Popescu si, cu sigurantã, spectatorii o vor regãsi în emisiunile pe care le urmãresc la tv. De asemena, o sã o regãseascã si la bloc. În orice bloc existã o doamnã Popescu, în orice institutie existã o doamnã Popescu, sau în orice scoalã”, a spus Oana Liciu Gogu, doamna Popescu.

Povestea va urma un curs firesc, iar regizorul s-a strãduit sã monteze totul ca sã parã real, mai ales cã multã lume face rating unor emisiuni de acest gen.

„E o piesã scrisã de un om de televiziune, Radu Herjeu, pe care îl stim cu totii. E vorba de o emisiune de can-can, nu dau nume, în care se toacã frunzã la câini si în care apar niste vedete gonflabile. Ce este interesant, e cã, în partea a doua, va fi vorba despre lucruri foarte serioase, tragice. E tributul pe care îl plãtesc televiziunile dorintelor publicului”, ne-a explicat Andrei Mihalache, regizorul piesei.

Va fi o piesã în premierã, sâmbãtã de la ora 18,00, iar Nicoleta Bolcã, managerul teatrului de la Petrosani, Andrei Mihalache si, în primul rând, textul creat de Radu Herjeu, vor crea o atmosferã veselã. Ca la orice premierã, si de aceastã datã, actorii de la Petrosani, joacã cu casa închisã.

Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Premierã la Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu” Petrosani / Viata e in direct doar aici!

 • 15 ianuarie 2017 la 07:52
  Permalink

  Deobicei.la acest teatru mergea sa caste ochii la teatru in decor una Vesa Raluca cu fiica sa erau nelipsite de la piesele pt copi mici :”Scufita Rosie „sau Capra cu trei iezi, Vesa asta femeie proasta a inscris-o pe fiica sa la cursuri.la teatru” ABC pt toti copii” -curs ABC teatrului si multi.copii.mici au luat diplome.si.mai departe pauza…si Vesa Raluca saraca de cand fiicasa are o diploma curs de copii de la teatru se faleste ca disperata pe facebook spun prietenii ei aia care rad bn de ea ,cu fiica sa cu diploma de cacat parca ar fi.castigat premiu nobel ,si nu a castigat nimic dar se faleste in ciuda „pfoai ce tare e fiica sa cu o diploma de curs” si nu cu una de premii,fiica sa lu proasta asta niciodata nu a luat premiu nici.la scoala da nici la teatru,Asta Vesa Raluca umbla cu barbati multi nu are rimp sa educe copilu adecvat si pe fiica sa a facut-o din flori nu seamana cu ea…saraca femeie mergea si la teatru o vedea unii oameni dupa aia mergea si la club si la bar si la munca ca nebuna ,petrosaniu e mic multe s-au vazut ,se vad..

 • 15 ianuarie 2017 la 08:06
  Permalink

  Cn aia !!!! Vesa Raluka ? mergea la teatru sa o faca pe fiica sa actrita si nu a avut talente fica sa chiar daca are o diploma de curs,spuneau unii ca i frica la fiica sa pe scena se pierde nu i sigura pe ea,ha ha….nu i de teatru fiica sa dar maica sa e ,asta face teatru gratis pe strada oriunde pt bani.sumar imbracata a plecat in strainatate de saraca se ocupa de igiena copiilor dincolo lucra ca i treb bani ,femeia asta in petrosani numau la fuste mini umbla in cautare de distractii ,mergea in.petrosanii pe unde se putea sa nu piarda vremea…iesea din teatru si zbura ca nebuna in keops nu stia pe unde sa o mai dea de plictiseala sa treaca vremea de la munca iar la bar de acolo.ha ha ha ha

 • 15 ianuarie 2017 la 08:08
  Permalink

  La teatru i plictiseala ce sa vezi pe naiba e urat, nu te cultivi inteligent pe masura in care treb…

 • 18 ianuarie 2017 la 15:46
  Permalink

  Ce vrea dom Herjeu sa ne faca educatie civica si politica ? Noua nu ne place teatrul ca nu ni se da bere si alte trufandale in pauza. Nici slanina sau pui congelat ca ne plang copii de foame in valea Plangerii. La teatru vedem cai verzi pe pereti si nui frumos ca la noi la pesede unde primim pachete cu dulciuri. Traiasca psd/pcere ca noua asta ne place.

Comentariile sunt închise.