Teatrul Dramatic “Ion. D. Sîrbu” Petrosani începe anul 2017 cu o premierã

Sâmbãta 14 ianuarie, de la ora 18.00 va fi pus în scenã spectacolul “Viata e în direct doar aici” de Radu Herjeu.

Jurnalistul si scriitorul Radu Herjeu, cu o experientã de peste 20 de ani în televiziune, radio si presa scrisã, revine la Petrosani dupã ce în noiembrie 2013 aducea pe aceeasi scenã piesa “Autorul”. Mai jos gãsiti un sinopsis al piesei scris de regizorul Andrei Mihalache.

”De 27 de ani în societatea românescã si-a fãcut loc cu coatele si cu dintii un zeu neîndurãtor si sagace: TELEVIZIUNEA! … Alertã! Soc! Groazã! Breaking News!… O tarã întreagã stã cu sufletul la gurã si cu ochii pe micul ecran sã afle – de pe o zi pe alta – ce grozãvii s-au mai întâmplat cu amanta vreunui manelist sau în familia dezorganizatã a vreunei vedete fãcute peste noapte si câte kilograme de silicon carã dupã sine vreo divã.

Cine nu apare “pe sticlã” nu existã!

Dar nici cine n-a vãzut ultimele episoade din ultima telenovelã turceascã, nu existã… Uitãm de viata noastrã si trãim vietile altora. Vechiul dicton latin “pâine si circ” s-a transformat în contemporanul “pâine si televizor”. (Televizor cât încape – pâine, mai putin). Spectacolul nostru “Viata e în direct doar aici!” se vrea un semnal de alarmã – tras cu mijloacele comediei – asupra dependentei societãtii de azi fatã de micul ecran, fatã de manipulare si comert ieftin de senzational.”  – Andrei Mihalache – regizor artistic al piesei “Viata e în direct doar aici!”

Duminicã 15 Ianuarie îi asteptãm pe cei mici la spectacolul “Vrãjitorul din Oz” în adaptarea lui Dan Mirea. Pretul biletelor la spectacolele pentru adulti este de 20 de lei iar la cele pentru copii 8 lei.

Pe cei interesati, îi asteptãm, la conferinta de presã ce va avea loc joi, 12 ianuarie de la ora 11.00 în sala de spectacole a teatrului.

Ionela Purcaru – secretar literar

Advertisements