Chiar dacă mai sunt câteva luni până când se va da startul admiterii la Universitatea din Petroșani, pregătirile sunt în plină desfășurare. Sunt angrenate atât cadre didactice cât și studenți care fac promovare în mai multe licee atât din județul Hunedoara cât și în județele limitrofe.

Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani, spune că această promovare va continua și pe viitor atât în țară cât și peste hotare, la toate târgurile de profil.
”Deja avem bannere puse care să arate că existăm și care să arate faptul că înscrierile la admitere se pot face și online și că suntem o universitate cu profile și specializări diverse. Accelerăm promovarea și prin mijloacele de promovare în masă în așa fel încât site-ul nostru să fie mai vizibil decât în prezent. Am actualizat site-ul și în limba engleză pentru a atrage un număr cât mai mare de studenți și din afara țării. Ne axăm și pe târgurile de recrutare din străinătate, cum ar fi cel de la Chișinău, Bălți, Cahul sau Soroca. Mai participăm și la alte târguri internaționale unde România este sprijinită și de Ministerul Educației și cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor. Aceste târguri nu permit doar atragerea de studenți, ci și creșterea dezvoltării relaților dintre universități”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Viitorii studenți ai Universității din Petroșani trebuie să știe faptul că alegând instituția de învățământ superior din localitate vor beneficia de condiții de înaltă calitate de studio și confort sporit în cămine și servicii de masă la prețuri foarte bune.
”Viitorii studenți trebuie să știe că vin într-o universitate europeană, care face parte dintr-un consorțiu de universități europene iar diplomele sunt recunoscute atât în Europa cât și în întreaga lume. Mai mult decât atât studenții vor veni în cămine unde vor sta doi în cameră și unde vor plăti mult mai puțin față de alte centre universitare și cu o cantină bine dotată”, a mai precizat sursa citată.
Universitatea din Petroșani prin facultățile din cadrul ei, are specializări atractive în mai multe domenii de activitate căutate în acest moment pe piața muncii atât din țară cât și de peste hotare.