PRIMA
PROMOVARE
În toamna anului 1935, JIUL PETROŞANI o ia de la capăt. Reuşeşte un loc 2 în sezonul 1935-1936, la fel în ediţia următoare, 1936-1937. Beneficiind de modificarea formulei divizionare, când din Divizia „B” promovează câte patru echipe din cele două serii, JIUL PETROŞANI va promova, alături de Phoenix Baia Mare, Vulturii Textila Lugoj şi Olimpia Satu Mare pe prima scenă a fotbalului românesc. Performanţa este reuşită de antrenorul ungur Rudolf Jenny, alături de o echipă în care cei mai buni erau Kiss, Gusti Emerich, Medve I, II şi III, Bredan, Lakatos, Mardare, Zastulka, Skovran, Vâjdea, Gutman, Messner sau Bulic.
EDIȚIA 1937 – 1938
UN AN PE PRIMA SCENĂ
În ediţia 1937-1938 a Diviziei „A” se juca în două serii, dar se va reveni în campionatul următor la o singură serie, astfel că vor fi sacrificate prin retrogradare câte patru echipe din fiecare serie din „A”.
Este primul campionat pentru Jiul pe prima scenă. Un campionat dur, cu două serii a câte zece echipe, ultimele patru urmând a retrograda. Ceea ce, din păcate, s-a întâmplat şi pentru Jiul, care a pierdut jocurile de baraj pentru rămânerea în Divizia “A”, 1-2 și 2-3 cu C.A.O. Echipa va lua un start defectuos, 0-4 la Phoenix Baia Mare, 1-2 acasă, cu AMEFA Arad. Atacantul Ioan Bulic va intra în istorie ca autor al primului gol pentru Jiul, în sistemul divizionar „A”. Bulic va fi, de altfel, golgeterul echipei, cu 5 goluri, într-un sistem 1-3-2-5. Vâjdea şi Geza Medve (I) au avut şi ei o comportare meritorie, cu 4 goluri marcate. Ca rezultate remarcabile victoriile de 3-0 cu Phoenix Baia Mare, 3-1 cu D.U.G. Brăila, 2-1 cu Victoria Cluj. O performanţă a fost pentru jucătorii Emil Cosma şi Ernest Skovran, selecţionați în Naţionala B a României. Jiul a folosit un lot de 18 jucători, Szűlle şi Vâjdea fiind folosiţi în 15 partide.
BULIC, PRIMUL GOL,
PRIMUL GOLGETER

Jucătorul Ioan Bulic este primul fotbalist al Jiului care a marcat în Divizia “A”. El a făcut parte dintr-un lot redus, de numai 18 jucători pe toată durata celor 18 etape ale acestui campionat. A fost un atacant clasic care a înscris primul gol al Jiului pe prima scenă, în etapa a II-a, 1-2 pe teren propriu cu A.M.E.F. Arad. Apoi, va mai înscrie încă în trei partide: 4-2 cu Unirea Tricolor Bucureşti (1 gol), 3-1 cu D.U.I.G. Brăila (2 goluri) şi un singur gol în retur în deplasare, 3-3 cu Unirea Tricolor Bucureşti. Cu cele șapte goluri marcate, Bulic a fost primul golgeter al Jiului
A fost o primă experiență a Jiului care a retrogradat la golaveraj. Antrenor a fost Rudolf Jenny (care va antrena și în perioada 1945-1948), născut în 1901 în Ungaria, fost internațional maghiar și jucător la MTK Budapesta. Înainte de Jiul, a mai antrenat la Atletico Madrid, Sporting Lisabona și Academica Coimbra.