A fost o ediție în care primul eșalon valoric a adunat la start echipele: C.F.R Grivița Roșie, C.C.A București, Dinamo București, Progresul București, C.S.M.S Iași, Metalul București, Știința Cluj, I.T.B București, Știința Timișoara, Rulmentul Bârlad, Farul Constanța și desigur Știința Petroșani. Față de anterioarele sezoane a fost un recul, studenții ocupând poziția a 8-a. Ca o dovadă și rezultatul din ultima etapă a turului: Grivița Roșie-Știința Petroșani 62 – 3, scorul campionatului. Linia de clasament a fost următoarea: Loc 8-22-7- 2-13-92:219. Știința Petroșani-Steaua București 0 – 6: „Jocul a fost câștigat de oaspeți în urma unui meci de uzură, desfășurat pe un teren desfundat. Starea terenului nu a permis ca echipele să-și desfășoare jocul pe liniile de trei sferturi, astfel disputa a avut loc pe înaintare. S-au remarcat Manolache, Dumitrescu, Râmniceanu, Dulce, Gâldea, Georgescu. Știința Petroșani – C.S.M.S
Iași 9 – 3:
Jocul desfășurat duminică de studenții petroșeneni se deosebește complet de cele precedente. S-a jucat mai clar, mai legat, uneori cu frumoase acțiuni pe trei sferturi. Au marcat: Râmniceanu și Chiriac câte un eseu, Manolache o lovitură de pedeapsă. Pe teren s-au aflat: Manolache, Râmniceanu, Dulce-Constantin, Dijmărescu – Modrean, Dumitrescu (Chiosea), Grigoriev – Georgescu, Ureche-Moiseanu, Iliescu, Drăcea, Chirac-Gâldea.
După o înfrângere pe propriul teren în fața celor de la Dinamo București, la următorul joc acasă studenții s-au revanșat. Știința Petroșani-Rulmentul Bârlad 6-0: Echipa Știința Petroșani a obținut o victorie mult mai clară decât o arată rezultatul final.
Dacă scorul nu a luat proporții, aceasta se datorează faptului că l ocalnicii nu au insistat atunci când s-au aflat în fața buturilor adverse.” Manolache a reușit să marcheze din l ovitură de pedeapsă, iar Dulce un eseu. Echipa a arătat astfel: Dijmărescu, Manolache,Dulce-Petrache, Grigoriev – Modrean, Dumitrescu, Chiosea (Constantin) – Georgescu, Ureche – Iliescu, Drăcea, Chiriac, Moiseanu- Gâldea. Știința Petroșani – Farul Constanța 14-11. Un scor strâns, dar în partea secundă studenții nu au marcat niciun punct, după ce la pauză conduceau cu 14-0.
„După ce în repriza întâi, studenții au avut inițiativa, au atacat curajos și ca urmare au înscris se aștepta ca repriza secundă să fie mult mai tare. Numai că pe teren a intrat parcă o altă echipă și nu Știința din prima repriză.” Știința Petroșani-Unirea București 6- 0: „S-a jucat puțin la mână, înaintașii disputându-și baloanele. Studenții au câstigat pe merit fiind mai buni tocmai la acest compartiment.” De marcat, a marcat Gâldea, două lovituri de pedeapsă. Știința: Dulce, Manolache, Chiosea-Petrache, Hristovici – Modrean, Dumitrescu, Bogoi – Reus, Georgescu – Chiriac, Iliescu, Drăcea, Moiseanu – Gâldea. Știința Petroșani – Știința Timișoara 3-3: „Petroșenenii au desfășurat cel mai slab joc pe teren propriu în ultimii ani. Echipa a fost de nerecunoscut.” – Manolache, Bojenescu, Dulce – Constantin, Hristovici-Botescu, Petrache, Modrean-Georgescu, Iliescu-Anton, Gribincea, Drăcea, Chiriac-Gâldea Știința Petroșani-Grivița Roșie 3 – 5: „Meciul a prilejuit o dârză dispută mai ales între cele două înaitări. Pe alocuri înaintarea s-a ridicat la un bun nivel tehnic. Până la urmă dovedind o tehnică și o condiție fizică mai bună, bucureștenii s-au impus.”
Așa cum se poate observa, Știința Petroșani, cel puțin în partidele de pe propriul teren a reușit să-și impună jocul, ca dovadă cronicile a patru succese din cele șapte înregistrate în acest sezon.