În perioada 13-19.11.2023, s-a desfășurat Campionatul European de Karate wukf , în localitatea Antibes, (Franța), concurs la care au fost prezente 45 de federații naționale. Printre cei 1352 de sportivi înscriși la acest campionat, șase sportivi de la Clubul Copiilor Valea Jiului pregătiți de antrenorul Marius Sigmirean, au făcut parte din lotul național, și au contribuit cu nouă medalii la performanța echipei României.

Cel mai mic dintre sportivii din Valea Jiului, Eduard Torok (10 ani) , s-a remarcat prin cele trei medalii câștigate: locul I cu echipa de kata , locul I la kata individual și locul al III-lea la kumite individual.
Performanțe deosebite au reușit și colegii lui de echipă: Denis Simcelescu locul I cu echipa de kata și locul I la kata individual 13 ani , Tudor Nicola Modrea locul I la kata echipă și locul al II-lea la kata individual 13 ani, Carmina Negru locul I la kata individual 13 ani, Amelia Leuca locul al II- lea la kumite echipă 11-12 ani și locul al III-lea la kumite indivi-dual 12 ani, și nu în ultimul rând Ștefania Sigmirean locul al III-lea la kata individual 16-17 ani.
Sunt cele mai bune rezultate din ultimii ani la acest nivel, obținute prin multă muncă și multe
sacrificii ale sportivilor și familiilor acestora. Mulțumiri Consiliului Local și Primăriei Municipiului Lupeni pentru sprijinul acordat, felicitări sportivilor, antrenorului și tuturor celor care au contribuit la acestă performanță deosebită, și, prin acești tineri minunați au facut posibil ca imnul României să răsune de atâtea ori la podiumul
european pe frumoasa Coastă de Azur a Franței.