11_siteStatiunea Straja iese în lume, iar cabanierii de aici se vor promova la nivel national. Oferta turisticã de varã a statiunii Straja va fi promovatã la Târgul de Turism care va avea loc la Romexpo, în perioada 14-17 martie.

Cabanierii sperã sã îi atragã pe turisti si pe timpul verii, nu doar iarna, si le-au pregãtit traseele de aventurã sau cele culturale. „Promovãm pachetele de varã pe care le-am pregãtit pentru statiunea Straja si judetul Hunedoara, deoarece, de doi ani de zile, facem acest lucru într-un mod integrat. Noi le oferim cazare, masã, ghid pentru un pachet de programe de aventurã care se desfãsoarã în Straja, dar si pachete turistice care se desfãsoarã în judetul Hunedoara”, a declarat Mihai Dumitrascu, reprezentantul Asociatiei cabanierilor „Pro Straja”.  Cât priveste traseele de aventurã, acestea vor fi descoperite de turisti, însã una dintre variantele strãbate aproape jumãtate din judet, pe traseul Straja-Pestera Bolii-Mãnãstirea Prislop-Rezervatia de zimbrii Hateg-Castelul Corvinilor din Hunedoara.  Dar, la Târgul de turism este promovat si potentialul energetic ridicat al zonei. „Promovãm si o nouã ofertã ce este legatã de potentialul energetic ridicat al zonei Straja. Am fãcut anumite mãsurãtori si Straja se aflã pe un culoar energetic foarte puternic, care vine din Retezat si coboarã spre Bãile Herculane”, a mai spus Dumitrascu.

De Sfintele Sãrbãtori de Pasti, turistii sunt asteptati în Straja si pot alege un pachet minim de trei zile la un pret de 399 de lei de persoanã. Oferta include cazare, masã si masã festivã de Paste.

Carmen Cosman