S indicatul Lucrătorilor Poştali din România a luat decizia de a declanşa
conflictul colectiv de muncă sub forma unei greve generale în data de 1 aprilie. Doar că,
în Hunedoara, niciun poștaș nu a intrat în grevă. Oamenii au spus că se gândesc la cei
care depind de ei.

Poșta Română” susține că a pus la dispoziția salariaților toate posibilitățile financiare ale Companiei pentru evitarea
acestui conflict colectiv de muncă: “Compania a solicitat medierea, însă reprezentanții Sindicatului Liber Poșta Română au refuzat acest lucru”.
La Petroșani, oamenii care primesc pensiile, ori ajutoarele sociale de la poștași erau îngrijorați, că au aflat de greva de la poștă.
„Muream de foame, dacă intrau în grevă. Din 1200 de lei pe lună, să nu o dea nici la timp?”, a spus o femeie care venise la poștă, să își ia banii.
În Hunedoara, niciun oficiu poștal, dar nici poștașii nu au intrat în grevă. Ba mai mult,
i-am găsit la lucru, chiar dacă recunosc că sunt nemulțumiți de salarizare. Și asta, în condițiile în care remunerația este mică.
„Ne bucurăm că lucrăm, că pentru oameni lucrăm. Ne ducem cu pensiile, că altfel ne aglomerăm și noi. Nu era ușor să stăm în grevă. Pe o parte ne bucurăm, dar știm toți că salariile sunt foarte mici. Suntem dezamăgiți. După 38 de ani munciți, eu am 2.100 de lei. Din 1989, numai la poștă lucrez”, a spus o poștăriță din Petroșani.
Potrivit celor de la Poșta Română Hunedoara, angajații din județul nostru au mers pe teren și au fost la lucru, chiar dacă, în țară, au existat oficii poștale care nu refuzat să lucreze în prima zi a lunii aprilie.
„La absolut toate subunitățile poștale din județul Hunedoara se lucrează în program normal de lucru. Niciunul dintre poștașii noștri nu și-a dorit să intre în grevă”, a precizat Maria Czane, diriginta Oficiului Poștal Deva.
Sindicatul susține că greva generală în Poșta Română a început la data de 1 aprilie 2024, ora 0.00.
Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România reclamă faptul că “foarte mulţi dintre angajaţii Poştei Române au salariile la nivelul minimului pe economie”. “Știm de la guvernanţi că salariul minim va deveni din luna iulie 2024, 3.700 de lei, vedem cât de gravă este situaţia în realitate. 18 mii dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcţia pe care se află,
indiferent de responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie”, semnalează SLPR.
Una dintre revendicările protestatarilor este mărirea
salariilor în Poșta Română cu 400 de lei net.
Diana Mitrache