Consilierii de la Petroșani au fost de acord să organizeze Revelionul pensionarilor, ca în fiecare an. Au alocat pentru acest eveniment 31.250 de lei, pentru că se estimează că vor participa aproximativ 1.000 de oameni. O parte din bani va fi alocată și spectacolului din noaptea dintre ani, din centrul orașului. Și asta, într-un an în care ordonanța austerității a restricționat mult cheltuielile publice.

Pensionarii, și nu doar ei, vor avea prilejul să participe la o petrecere ce va avea loc într-unul dintre restaurantele partenere. Petrecerea va avea loc înainte de noaptea dintre ani, așa cum a fost organizat în fiecare an, atât pentru tânăra generație cât și pentru cei de vârsta a III-a.
În nota de fundamentare a proiectului propus de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, se arată că, „prin sărbătorirea Revelionul Pensionarilor se doreşte recunoaşterea muncii acestor oameni şi o mică posibilitate de a le oferi un moment în care, printre cei de aceeaşi vârstă cu ei, să marcheze sfârşitul unui an şi începutul unuia nou”.
Se estimează participarea unui număr aproximativ de 1000 persoane. Fiecare va contribui cu 60 lei la valoarea meniului, iar Primăria municipiului Petroşani va completa preţul meniului, respectiv 20 lei. Cei care participă vor plăti, din contribuția proprie, costul băuturilor alcoolice, diferenţa până la prețul complet al meniului fiind achitată de primărie, din bugetul local. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a mai multor zile, în mai multe restaurante, meniul fiind acelaşi. Persoanele care pot participa la acest eveniment sunt persoane pensionate, precum şi soțiile/soții/persoanele însoţitoare ale acestora. În cazul în care aceştia nu au calitatea de pensionari, vor plăti 60 de lei, dacă persoana însoțitoare este casnică, sau 80 de lei, dacă persoana însoțitoare este salariată.
Suma necesară organizării Revelionului Pensionarilor este de maxim 21.000 lei, reprezentând cheltuieli legate de meniul persoanelor participante. De asemenea, Primăria municipiului Petroşani doreşte organizarea în stradă a Revelionului 2024 ce va avea loc în noaptea dintre 2023 și 2024, în zona Primăriei municipiului Petroşani. Suma estimată este de 10250 lei.
Diana Mitrache