Administrația locală de la Petroșani avansează în proiectul de renovare energetică a clădirilor rezidențiale, scoțând la licitație contractul pentru Execuția lucrărilor în cadrul proiectului nr. C5-A3.2-437, intitulat „Renovare energetică moderată a 5 clădiri rezidențiale din Municipiul Petroșani – lotul II”.

Lotul 1 al acestui proiect se referă la Blocul 85 de pe strada 1 Decembrie 1918, în timp ce Lotul 2 vizează Blocul 89 de pe aceeași stradă. Valoarea totală a contractului pentru lucrări este de 13.467.525 lei, sumă finanțată din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul propune o abordare strategică în ceea ce privește eficiența energetică a clădirilor, având în vedere nevoia de modernizare și reducerea consumului de energie în sectorul rezidențial. Renovarea propusă va contribui nu doar la îmbunătățirea confortului locativ pentru locuitorii acestor blocuri, dar și la reducerea amprentei de carbon a municipiului Petroșani.
Licitația deschisă pentru contractul de lucrări reprezintă un pas esențial în implementarea acestui proiect de importanță crucială pentru comunitatea locală.
În urma finalizării procesului de licitație și atribuirea contractului, lucrările de renovare energetică vor începe, aducând beneficii semnificative atât pentru locuitorii blocurilor vizate, cât și pentru întreaga comunitate a municipiului Petroșani.
Monika BACIU