Administrația locală de la Lupeni continuă investițiile în ceea ce privește sistemul de învățământ din localitate. Toate școlile au beneficiat de ample lucrări de reabilitare atât din pnct de vedere al creșterii eficienței energetice, cât și din punctual de vedere al dotărilor.

Un proiect mare este la Școala Gimnazială Nr.2, acolo unde Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni spune că după finalizarea lucrărilor programate pentru curtea școlii, vor exista mai multe zone pentru ca elevii să își poată petrece cursurile sau pauzele într-un mod inedit.
”Am făcut în așa fel încât curtea Școlii Gimnaziale Nr.2 din municipiul Lupeni să își schimbe înfățișarea. Această curte am împărțit-o în patru zone. Vom avea un teren de baschet, un loc de joacă pentru copiii mai mici, un loc în care se vor putea ține chiar și cursuri în aer liber și o parte de relaxare cu zonă verde. Această amplă investiție o vom realiza cu fonduri de la bugetul local. În acest moment lucrările la exteriorul școlii sunt finalizate în proporție de 99%. În ceea ce privește interiorul, în acest moment mai sunt niște mici lucrări la etajul I, etajul doi este funcțional și se țin cursuri acolo. Pentru parter lucrările vor fi mai de lungă durată, undeva la două luni de zile pentru ca totul să fie conform standardelor”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni la Mondo TV.