Un recipient cu o substanță dizolvantă a pus pe jar echipajele de specialiști. Acesta avea o capacitate de aproximativ 200 de litri și se deformase. Se afla în incinta platformei de la Mintia.

„Pompierii Detașamentului Deva au intervenit, cu puțin timp în urmă, pentru înlăturarea pericolului unui eveniment chimic, ce s-ar fi putut produce din cauza unui recipient metalic umplut cu o substanță toxică dizolvantă, aflat în curtea unei firme din localitatea Mintia.
Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat de unul dintre angajații agentului economic. Acesta a observat că recipientul cu capacitatea de 200 litri, plin cu substanța chimică, s-a deformat brusc și din motive necunoscute.
În urma fluxului de informații dintre comanda ISU Hunedoara – Dispeceratul județean integrat 112 – comandantul intervenției și echipajul CBRN s-a stabilit tipul și natura substanței și s-a acționat de urgență conform procedurilor.
Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere și unul CBRN (Chimic – Biologic – Radiologic – Nuclear) și au acționat în etape, pentru răcire, cercetare chimică și, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic.
Intervenția a avut un grad ridicat de risc, iar profesionalismul pompierilor militari și-a spus, din nou, cuvântul.
Misiune încheiată cu succes!”, a spus Lucian Morogan, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara