T ot mai mulți tineri din Valea Jiului ajung în fața judecătorilor din cauza drogurilor. Alcoolul și consumul de stupefiante ori etnobotanice îi fac să reacționeze violent mai ales când nu au cu ce să-și cumpere dozele, iar victime le sunt rudele.

Este și cazul unui tânăr din municipiul Vulcan, care a fost
evacuat din locuința părinților săi după ce
i-a terorizat.
”Aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, la ora 01.00, şi-a pregătit de mâncare, ocazie cu care a spart un ghiveci de flori şi a făcut dezastru în bucătărie. Pe fondul certurilor cu reclamantul, pârâtul a luat un cuţit cu scopul de a-l speria pe reclamant, arătând că va ieşi afară şi va tăia cauciucurile de la maşină. În intervenţia dintre reclamant şi pârât, au intervenit cei doi fraţi ai acestuia, dintre care unul minor în vârstă de 17 ani, care au fost loviţi, deoarece au refuzat să îl lase pe pârât să iasă afară să taie cauciucurile. (…) Pârâtul a creat o stare de permanentă temere reclamantului (n.r. tatălui său), precum şi fraţilor săi. Devine
violent atunci când consumă substanţe interzise şi băuturi alcoolice. De asemenea, cu privire la caracterul violent al pârâtului, reclamantul a arătat că au mai existat acte de violenţă fizică şi verbală”, se arată în dosarul în care Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și tatăl tânărului au cerut emiterea unui ordin de protecție. Instanța a apreciat că în cauză există indicii că, prin comportamentul său, tânărul a insuflat tatîlui şi fraţilor o stare de teamă, fiindu-le pusă în pericol atât integritatea fizică şi psihică. Judecătorul a decis că se impune emiterea ordinului de protecţie împotriva pârâtului pentru o perioadă de 3 luni.