Defileul de pe Jieț, aflat pe Drumul Național 7A, spre Voineasa este locul ideal pentru cele mai spectaculoase fotografii, acum, după ce au scăzut temperaturile.
Apele au înghețat, iar țurțurii uriași formează adevărate perdele ce sclipesc în bătaia soarelui. Așa că Defileul Jiețului devine acum unul din punctele de atracție ale Văii Jiului, dacă nu urcați la schi.
Apele ce coboară din munte și se varsă în Jieț sunt acum înghețate și au format un peisaj desprins de basm. O tură în Cheile Jiețului vă poate deconecta acum, când totul a înghețat, din cauza temperaturilor negative din ultimele zile.
Zece hectare de munte, brăzdate cu stânci alcătuiesc rezervația naturală din Cheile Jiețului, iar defileul a fost declarat zonă de interes național. Rezervația este situată pe raza orașului Petrila, în locul în care se întâlnesc versanții abrupți ai Parângului și formează aceste chei înguste, dar deosebit de
frumoase, acum, iarna.
Cheile Jiețului măsoară aproape 11 km în lungime, iar pe alocuri, defileul se îngustează mult, fiind acum presărat cu țurțuri uriași, numai buni de surprinși de un aparat de fotografiat.
Diana Mitrache