P arcul Național Defileul Jiului te întâmpină cu peisaje învăluite în ceață, capturate în fotografii uluitoare de către talentatul nostru coleg, Tibi Feczko.

Acest colț de natură, sub administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, se întinde pe o suprafață impresionantă de peste 11.000 de hectare, împreună acoperind masivele Parâng și Vâlcan, aflate în județele Hunedoara și Gorj.
”Păduri învelite de ceață în fotografii superbe din Parcul Național Defileul Jiului, realizate de colegul nostru Tibi Feckzo.
Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.
Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă”, arată Administrația Parcului Național Retezat.
Mai mult de 9.500 de hectare din acest paradis natural sunt acoperite de păduri luxuriante, cu o diversitate remarcabilă de specii de arbori. Este important de menționat că aproape 9.000 de hectare din această arie sunt dedicate zonelor de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană este interzisă . Aceasta contribuie la menținerea echilibrului ecologic și la protejarea biodiversității din regiune.
Fotografiile minunate realizate de Tibi Feczko evidențiază frumusețea naturală a Parcului Național Defileul Jiului, cu aduri încântătoare învăluite în ceață. Este un loc unde natura sălbatică și peisajele spectaculoase se întâlnesc, oferind o experiență unică celor care îl explorează.
Monika BACIU
Foto: Tibi Feczko,
Parcul Național Defileul Jiului