Valea Jiului, cu peisajele sale pitorești și aerul său răcoros de munte, se afirmă din ce în ce mai mult drept una dintre cele mai atrăgătoare destinații montane din România.

Cu patru dintre cele șase localități ale Văii Jiului declarate stațiuni montane, regiunea se bucură de recunoaștere atât la nivel național, cât și local sau chiar internațional.

Parâng – Petroșani, stațiune de interes național
Stațiunea Parâng – Petroșani este coloana vertebrală a acestui paradis montan, fiind clasificată drept stațiune de interes național. Cu peisaje de o frumusețe rară stațiunea Parâng – Petroșani atrage iubitorii de schi și drumeții din toate colțurile țării.
Pentru cei pasionați de drumeții și explorare montană, Parâng oferă numeroase trasee spectaculoase, care trec prin peisaje de o frumusețe rară și oferă perspective unice asupra munților din jur. Fie că alegeți să vă aventurați pe trasee scurte sau să mergeți în excursii mai lungi către vârfuri înalte, veți fi întâmpinați de natură în toată splendoarea ei.

Straja-i vraja
Însă, farmecul Văii Jiului nu se oprește aici. Stațiunea montană Straja – Lupeni, Pasul Vâlcan și Uricani completează tabloul montan al regiunii, fiind recunoscute drept stațiuni de interes local. Fiecare dintre aceste stațiuni oferă experiențe unice, de la trasee spectaculoase de drumeții la posibilități nelimitate pentru sporturile de iarnă.
Stațiunea montană Straja continuă să fie una dintre cele mai căutate destinații de către turiștii pasionați de sporturile de iarnă și de frumusețea peisajelor montane. Situată în inima Văii Jiului, Straja atrage vizitatori din întreaga țară și din străinătate datorită pârtiilor sale spectaculoase și a atmosferei autentice de munte.
Cu o gamă variată de pârtii pentru toate nivelele de experiență, de la începători la avansați, Straja oferă condiții excelente pentru practicarea schiului și snowboarding-ului. Pârtiile bine întreținute și echipamentele moderne asigură o experiență sigură și plină de adrenalină pentru toți iubitorii de sporturi de iarnă.
Pe lângă posibilitățile pentru schi și snowboarding, Straja oferă și alte activități de agrement și aventură. Cu numeroase restaurante și terase pitorești, turiștii se pot bucura și de o pauză relaxantă după o zi plină de activități în aer liber. Atmosfera primitoare și ospitalitatea localnicilor completează experiența memorabilă pe care o oferă stațiunea montană Straja.
Fie că alegeți să vă relaxați în mijlocul naturii sau să vă aventurați pe trasee montane, Valea Jiului vă întâmpină cu brațele deschise pentru a vă oferi o experiență de neuitat în inima munților.
Pentru pasionații de munte și aventură, Valea Jiului rămâne o destinație de top, gata să încânte și să inspire în fiecare sezon.
Monika BACIU