Ziua de 24 ianuarie va fi marcatã la Vulcan în cel mai artistic mod cu putintã, iar oamenii sunt invitati la o ceremonie militarã. Primarul Gheorghe Ile a reusit în ultimii ani sã facã spectacol din aceastã zi si la fel va face si miercuri, când are pregãtite inclusiv tortele cu care sã reuseascã sã aprindã patriotismul în inimile localnicilor.
Totul începe, însã, la cinematograf, unde vor rula mai multe pelicule dedicate acestei zile. „În mod deosebit, activitãtile culturale si acum vorbim despre un moment istoric, ne fac sã nu uitãm de ziua de 24 ianuarie. Tinerii sunt invitati în jurul orei 17,00 la Cinematograful Luceafãrul, unde vor putea viziona câteva scurt-metraje, în care vom relata Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza si, desigur, vor fi pelicule filmate cu ceea ce am fãcut noi în ultimii ani.  Apoi vom pleca cu toti tinerii cu torte si cu fanfara în frunte. Avem invitati ofiteri în rezervã, elevi de la liceu, cetãteni ai municipiului Vulcan, ori functionari publici, nefiind nimeni obligat sã o facã. Îi asteptãm doar pe cei care simt cã o astfel de zi este importantã în istoria noastrã”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Astfel, în seara de 24 ianuarie, începând cu orele 18,30 vulcãnenii vor defila cu torte aprinse pe Bulevardul Mihai Viteazu, pânã în zona Primãriei, într-un ceremonial civil si militar organizat de Primãria municipiului Vulcan în parteneriat cu Asociatia Cadrelor Militare în Rezervã si în Retragere din Valea Jiului. Toti cei care simt româneste sunt invitati sã ia parte la procesiunea ce are loc în aceastã zi de câtiva ani.
Diana Mitrache