Apa care străbate orașul Aninoasa și pe care fiecare locuitor o vede prin dreptul casei, ori de-a lungul drumului principal, este sufocată de mizerii. Oamenii sa-au obișnuit să arunce aici tot ce le prisosește în locuință, iar apa este extrem de poluată.

În acest fel se varsă în Jiul de Vest. Așa că mai mulți tineri s-au gândit să pornească o acțiune de ecologizare a acestui pârâu și astfel să îi conștientizeze pe localnici, așa încât să nu mai arunce deșeurile în apă.
„Facem o acțiune în Aninoasa, împreună cu un grup de inițiativă, care se intitulează „Aninoasa noastră”, și Asociația Copii pentru viitor, încercăm să ne adunăm cât mai mulți localnici. Este un afluent important al Jiului de Vest și este destul de murdar, din cauza obiceiurilor oamenilor de aici de a-l folosi pentru a transporta deșeurile lor”, a spus Bogdan Popa, unul dintre cei care a participat activ și la acțiunile de curățare a pârâului Maleia, la Petroșani, în proiectul Pe firul apei.
De altfel, și această acțiune are loc tot Pe firul apei, iar la nivel național, acțiunea are loc împreună cu alte peste 20 de asociații, grupate sub genericul Cu Apele Curate.
„Încercăm să fim mai vocali în ce privește probleme cu deșeurilor din albiile râurilor. Dar scopul este acela de a încerca să aducem pârâul Aninoasa la o anumită stare. Apoi vom vrea să conștientizăm oamenii, prin amplasarea unor panouri cu mesaje încurajatoare, care să ne facă să înțelegem de ce apa este important să fie curată. Asta, pentru că majoritatea oamenilor din Aninoasa locuiesc de-a lungul acestui pârâu”, a mai spus Bogdan Popa.
Acțiunea va avea loc sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10,00.
Cei care vor să participe sunt așteptați în fața Școlii Gimnaziale Aninoasa, iar traseul ecologizării este din capătul orașului, spre centrul lui. Cei care vin trebuie să aibă doar cizme potrivite pentru a ajunge în albia pârâului.

Diana Mitrache