De-abia s-a deschis cã deja este aglomeratie peste mãsurã. Vorbim de Spitalul de la Petrila, care functioneazã în noua formulã de circa o lunã si unde ambele sectii sunt deja arhipline. Pacientii vin zilnic sã se interneze pe  atât pe sectia de interne, cât si pe cea de îngrijiri paleative.

“Spitalul este arhiplin, dacã pot sã zic asa, inclusiv cu programãri în avans, cu toate cele 30 de paturi ocupate.

Noi ne ocupãm sã asigurãm servicii corespunzãtoare, sã plãtim utilitãtile necesare desfãsurãrii activitãtii. Pe ambele sectii sunt fãcute programãri pânã la sfârsitul lunii septembrie”, ne-a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

De altfel, în nici o lunã, aici s-a dovedit cã un spital în oras era un lucru mai mult decât necesar, ba mai mult, cã numãrul actual de paturi, si acesta obtinut cu greu, este chiar insuficient. Si în plus, aici ar mai fi nevoie de încã o sectie.

“Numãrul de paturi este mic la ambele compartimente, si la cel de interne si la cel de îngrijiri paleative. Si, sincer sã fiu, ar mai trebui câteva paturi, undeva la 15- 20 si pe Recuperare”, a mai precizat primarul de la Petrila.

Spital din Petrila s-a redeschis în data de 15 iunie într-un cadru festiv, dupã ce unitatea a stat închisã aproape doi ani din cauza reorganizãrii sistemului sanitar românesc.

Luiza Andronache