Proprietarii de cabane si pensiuni din statiuni montane Straja si Parâng îsi atrag clientii de sãrbãtori cu preturi la nivelul celor din anii trecuți, iar ca bonus organizeazã periodic surprize pentru turisti. Statiunea Straja este prima în topul destinatiilor turistice din judetul Hunedoara

Turiștii care isi vor petrece sărbătorile de iarna in statiunea montana Straja vor avea parte de zapada si multe surprize din partea administratorilor de aici. Emil Parau, unul dintre administratorii din Straja spune ca acum se schiază pe aproximativ 80 la suta din pârtii, iar cei care vor petrece sărbătorile de iarna, dar si trecerea dintre ani vor fi întâmpinați cu produse tradiționale si multe surprize. Aici prețurile, atât la cazare cât si la instalațiile de transport, ori masa, au ramas aceleași de trei ani de zile, in schimb s-au îmbunătățit conditiile atât la cazare cât si in ce privește pârtiile.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, adică aproape 30 de km de domeniu schiabil, fiecare fiind echipatã cu instalatie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiazã si de instalatie de nocturnã, fãcând astfel posibilã utilizarea pârtiilor pânã seara târziu. Sunt întretinute cu ajutorul utilajelor de bãtãtorit zãpada. pentru a le mentine în conditii cât mai bune de schi.

Si in Parâng cei de aici s-au pregătit,  iar cei care doresc sa petreacă sărbătorile la aer curat sunt așteptați.