T ribunalul Hunedoara l-a găsit vinovat pe individul din Vulcan de trei infracțiuni, pentru toate fiind condamnat la închisoare cu executare. Sentința instanței de fond nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că Alexandru Gașpar a intrat în casa bătrânei, în vara anului trecut, cu gândul să o jefuiască, însă a renunțat la planul inițial și s-a hotărât să o violeze. Femeia de 87 de ani suferise o fractură de bazin și era imobilizată la pat, lucru pe care-l știa și individul întrucât locuiește la două case distanță de victimă. ”În seara zilei de 04.06.2022, inculpatul a consumat băuturi alcoolice împreună cu alţi tineri. (…)Inculpatul se afla în stare avansată de ebrietate, a stat o perioadă de timp la locuinţa martorului iar apoi a plecat de la domiciliul acestuia. După ce a plecat de la domiciliul martorului, inculpatul a trecut pe lângă locuinţa victimei şi a hotărât să intre în casă pentru a sustrage bunuri (după cum el însuşi declară). Inculpatul a intrat în casă, chiar în camera în care dormea victima, pe un geam închis dar pe care l-a forţat, profitând de faptul că era un geam mai vechi. Văzând-o în pat, inculpatul a renunţat să mai caute bunuri şi a decis să întreţină relaţii sexuale cu victima. Inculpatul a reuşit să întreţină relaţii sexuale cu victima care nu a putut să opună rezistenţă şi, pentru că ţipa, a lovit-o în zona capului şi i-a astupat gura cu mâna, iar când a văzut că nu mai mişcă a ieşit pe geam şi a plecat acasă, având grijă să închidă geamul”, se arată în dosarul procurorilor. Legiștii au stabilit că Gașpar a lovit-o pe bătrână cu putere și i-a fracturat piramida nazală și mai multe coaste, victima murind asfixiată. ”Pentru că victima s-a opus şi a strigat, a lovit-o peste cap, faţă şi corp cu pumnii, i-a astupat gura cu mâna şi a strâns-o sau apăsat-o pe gât – acest ultim act de violenţă a determinat ruperea osului hioid şi decesul victimei prin asfixiere atât ca urmare a ruperii osului hioid cât şi a obturării traheei cu sânge”, se precizează în raportul de anchetă.
Judecătorii l-au condamnat
pe individ la 15 ani de
închisoare pentru omor calificat,
5 ani pentru și 2 ani închisoare pentru infracţiunea
de violare de domiciliu (https://www.rejust.ro/juris/39g2ee532). După contopirea pedepselor a rezultat o condamnare de 18 ani cu executare, dar soluția nu este definitivă.