M unicipiul Lupeni a inițiat licitația pentru
renovarea Spitalului Municipal, în valoare de 8.894.245 lei, prin PNRR. O singură ofertă a fost depusă în cadrul procedurii de aproape 9 milioane de lei.

Primăria Lupeni a demarat procedura de licitație
pentru a atribui contractul care implică proiectarea, asistența tehnică și realizarea lucrărilor de reabilitare a
corpului vechi al Spitalului Municipal Lupeni. Costul total al contractului este de 8.894.245 lei și este susținut prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin această inițiativă de investiții, autoritățile locale urmăresc îmbunătățirea infrastructurii Spitalului Municipal Lupeni, cu scopul de a îmbunătăți serviciile medicale oferite comunității. Proiectul cuprinde o serie de intervenții complexe menite să revitalizeze clădirea și să creeze condiții optime pentru pacienți și personalul
medical. Principalele lucrări planificate includ repararea elementelor afectate de uzură și igrasie, precum plăcile
balcoanelor și consolele din beton armat, demolarea parapetelor balcoanelor și instalarea unei balustrade metalice sigure, precum și reabilitarea termică a clădirii și a sistemului de încălzire. De asemenea, se va implementa un sistem de producere alternativă a energiei electrice și termice prin panouri fotovoltaice și captatoare solare, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se va reface învelitoarea clădirii.
Monika BACIU