A dmiterea la instituția de învățământ superior de la Petroșani este în plină desfășurare. Platforma online este funcțională de câteva săptămâni iar în acest moment și cei care doresc să vină fizic să se înscrie o pot face. Centrele de înscrieri sunt la Petroșani, Deva și Horezu.

Rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Rd Ing Radu Sorin Mihai, spune că este încrezător în ceea ce privește ocuparea locurilor rămase după admiterea din vară.
”Ca în fiecare an avem o serie de locuri bugetate și o serie de locuri cu taxă atât la licență cât și la masterat. Până în data de
12 septembrie avem și înscrierile pentru
doctorat. Ca număr de locuri ne înscriem în procentul de anul trecut și considerăm că după această sesiune de bacalaureat să putem ocupa aceste locuri. Sunt persoane care nu au reușit să se înscrie la alte universități sau au intrat dar la taxă și atunci se orientează către
universitatea noastră.
Am avut specializări unde au existat multe solicitări și sunt sigur că vom vontinua așa și în această toamnă. În ceea ce privește platforma online aceasta este funcțională de aproape trei săptămâni. Centrele fizice de înscriere sunt la Petroșani, Deva și Horezu. La Horezu chiar dacă am ocupat toate locurile se mai pot face înscrieri pentru specializările de la noi de la facultate”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani devine din ce în ce mai atractivă pe piața muncii pentru că specializările pe care le are sunt acum la mare căutare atât la nivel național cât și internațional.
Monika Baciu