Și-a găsit refugiul în desen, iar ce iese din mâinile ei sunt adevărate opere de artă. Toată lumea îi apreciază lucrările, mai ales portretele, iar colegii și prietenii stau să îi creioneze.
Doar că nu are întotdeauna cu ce să deseneze, ori pe ce. Ana Rahela Mihăilă învață la o clasă cu cerințe speciale, a recuperat mult și acum, că a ajuns în clasa a VIII-a, educatorii spun că a ajuns să facă mari progrese.  Toți au fost, însă, uimiți ca, de la o zi la alta, să vadă că Ana, așa cum îi spun colegii, desenează incredibil de frumos. Portretele sunt de o acuratețe ieșită din comun și ea spune că îi face o mare plăcere să deseneze.
„Îmi place foarte mult să desenez. E un lucru foarte frumos. Mulți colegi au spus că desenez foarte frumos și am vrut să le arăt tuturor, dar nu știu cum să fac să le arăt”, spune Ana, o fetiță care ar vrea să aibă într-o zi propria-i expoziție de desene și picturi.
Ar fi făcut o expoziție, să și vândă din desenele făcute, ori poate să le facă unora dintre vizitatori portretul, dar acum, pandemia nu le permite celor de la școală să o ajute.
Profesoara sa, doamna Ramona Asan spune că face ce poate, însă, Ana are mereu nevoie de creioane și blocuri de desen.
„Anul trecut a început să deseneze, brusc, niște portrete foarte frumoase. Desena ea și înainte, dar, în niciun caz, ca acum. Și-a tot perfecționat tehnica aceasta, s-a tot uitat pe You Tube, ca să fie mai bună și acum desenează excelent. Toată vara mi-a arătat niște desene, pe care le-a făcut, superbe. Sperăm ca oamenii de bine să vină în sprijinul ei, cumpărându-i poate lucrările, ori portretele și să o ajute să își poată dezvolta acest talent, să își poată lua materiale , ca să își poată urma visul”, a spus Ramona Asan, profesoara de la clasa specială a Școlii Gimnaziale I.G. Duca din Petroșani.
Ana spune că e gata să facă oricui portretul, că pasiunea ei e pictura și că vrea să facă din asta un mod de viață. Oricine crede că o poate ajuta, o găsește la Școala Gimnazială I.G Duca, la clasa de copii cu abilități speciale.