C alea ferată este în plin proces de reabilitare, iar CFR Infrastructură a postat imagini din stația electrică modernizată din județul nostru. Va alimenta liniile de contact până spre Bretea Streiului. Acum sunt făcute primele teste.

Vom avea una dintre cele mai moderne și reabilitate căi ferate din România. Lucrările au loc și în Valea Jiului, dar acum, așa cum spun feroviarii, au avut loc și primele teste la stația de alimentare cu energie electrică a liniilor de curent.
Vorbim despre substația de Tracțiune Electrică Deva, care a fost modernizată în cadrul lucrărilor de reabilitare a liniei de Cale Ferată de Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160km/h. Aceasta alimentează cu energie elecrică liniile de contact din zonele Pricaz, Hunedoara, Brănișca și Bretea Streiului.
În momentul de față se realizează teste pentru comanda la distanță și semnalizare atât de la Substația de Tracțiune Electrică Deva, cât și de la Dispecer Energetic Feroviar Deva, în vederea operaționalizării acestui sistem.
Diana Mitrache
Imagini CFR Infrastructură Timișoara