T ermocentrala de la Mintia nu va mai face parte din Complexul Energetic Hunedoara și se fac demersurile necesare pentru a fi preluată de un alt investitor.

Sunt 5 care o vor, însă, între timp, din cauză că nu a mai funcționat din luna martie, tot personalul a fost disponibilizat. Cei care vor să cumpere termocetrala spun, însă, că vor angaja cel puțin 300 de oameni.
Toți energeticienii de la Termocentrala Mintia au plecat acasă, după ce nu au mai lucrat deloc din luna martie, atunci când termocentrala a fost închisă, că nu mai era cărbune și nici nu se conforma normelor de mediu. Acum, sunt șanse ca aceasta să fie cumpărată de o firmă care va investi în retehnologizarea ei, dar va angaja și oameni, dintre cei disponibilizați. „Administratorul judiciar face demersuri pentru scoaterea la licitație a acesteia. Chiar a venit și o firmă în plus, din câte am înțeles, este vorba despre Romgaz care vrea să cumpere termocentrala și se lucrează, în momentul acesta, pentru scoaterea la licitație și vânzarea termocentralei. E clar că sunt investitori care vor să ia termocentrala și sigur se vor crea noi locuri de muncă. Asta, pentru că înțeleg că toți cei care vor să cumpere și-au exprimat intenția de a angaja personal din rândurile celor care s-au disponibilizat. Unii zic 300, alții 350, deci, cu siguranță, acolo va continua activitatea ”, a spus Cristian Roșu, admi-nistrator special la CEH.
Cei care o cumpără sunt nevoiți să investească în retehnologizarea acestei termocentrale, care, așa cum spun cei de la Complexul Energetic, nu va mai funcționa cu cărbuni din Valea Jiului. „Termocentrala va merge pe gaz, pentru că, după cum știm, acesta a fost motivul pentru care a fost închisă, pentru că nu mai poate funcționa pe cărbuni”, a mai precizat administratorul special.
De altfel, Complexul Energetic Hunedoara va mai funcționa doar cu termocentrala de la Paroșeni, care și ea va fi nevoită să apeleze la investiții pentru că doar pe cărbune nu mai poate livra energie.
Diana Mitrache