S unt mai mulți oameni care au murit după ce au fost loviți de tren în zona municipiului Petroșani. Calea ferată merge paralel cu DN 66 și accesul pietonilor este ușor între linii. Tocmai de aceea, autoritățile de la Petroșani promit de ceva timp pasarele și acum cer celor ce repară
magistrala să refacă și gardul.

Anual au loc evenimente tragice în zona căii ferate din Petroșani. Fie sunt accidente, fie sunt oameni care se sinucid, iar accesul atât de facil în zona căii de rulare a trenului a devenit un pericol, chiar și în condițiile în care circulația feroviară s-a redus mult.
Și, pentru că tot se lucrează la reabilitarea căii ferate, adminsitrația de la Petroșani, care are în plan și montarea unor pasarele pietonale, vrea să găsească soluția pentru îngrădirea liniile de cale ferată.
„Vom lua și această măsură, acolo unde
gardul este incomplet. Aici trebuie să discutăm cu cei de la CFR, pentru că este pe teritoriul lor, în imediata proximitate, terenul. Dar, cel puțin în punctele sensibile vom lua măsura de a face aceste garduri protectoare”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Calea ferată este reabilitată acum și Regionala CFR Timișoara execută mai multe lucrări în zona Cartierului Aeroport, dar și pe tot parcursul liniei care merge paralel cu DN 66. Așa că acum ar putea fi un moment propice pentru a îngrădi accesul atât de facil al oamenilor peste linie. În plus, primarul de la Petroșani a promis și montarea unor pasarele peste liniile de cale ferată, în zonele cu trafic mai mare.
Diana Mitrache