Neoficial, campania electorala a inceput inca de prin toamna anului trecut, cand, incetisor, au inceput sa se stranga randurile pe scena politica, sa se creeze si recreeze aliante, sa se incheie pe fata sau pe la colturi tot felul de intelegeri.

In ultima vreme, batalia politica s-a ascutit si pe online. Au aparut peste noapte tot felul de bloguri si conturi de Facebook care-i sustin pe unii candidati in defavoarea altora.

Ii spun ”NU” lui Resmerita

Un exemplu ar fi ca in ultimele trei luni, pe langa un blog dedicat neregulilor administratiei lupenene, au mai aparut inca doua, mai incisive si mai hotarate sa-i convinga pe oameni „sa spuna NU lui Cornel Resmerita” la alegerile locale din iunie.

”Blogul nostru isi propune sa scoata in evidenta, prin mijloace civilizate, in special articole din presa, reamintite populatiei Lupeniului si nu numai, lucruri despre actuala ”dictatura” aducatoare de pieire care administreaza orasul. Dar (exista un dar) ca sa ne raportam spuselor dumneavoastra, daca singur sansa, singura varianta ar fi Branduse, il vom sustine din principiu. Ca Lupeniul, cu ajutorul lui Dumnezeu sa scape de ghearele actualului primal si ale camarilei sale. Iar mai apoi, vom vedea. Daca va fi nevoie, v-om critica pe mai departe”, isi prezinta bloggerii din Lupeni motivatia crearii site-ului care-i pune la zid pe Cornel si Cristian Resmerita si pe city-managerul Gabriel Lungu.

Mai mult, unele voci sustin ca in spatele acestor campanii online ar fi unul dintre contracandidatii primarului Cornel Resmerita, Constantin Branduse. Acesta neaga totul, spunand ca el intotdeauna isi asuma lucrurile pe care le spune si nu se ascunde in spatele unor identitati false.

”Eu am un cont de Facebook, imi asum actiunile pentru ce fac si nici de contul meu nu am vreme la cat sunt de ocupat cu afacerile mele. Nu stiu cine sunt cei care au pornit aceasta campanie impotriva lui Resmerita, nu ii cunosc. Eu chiar nu am timp sa stau pe bloguri. si daca imi faceam blog, il faceam pe numele meu, nu pe unul fals”, a declarat Constantin Branduse.

In dragoste, razboi si campanie electorala… totul e permis

Cornel Resmerita spune insa ca nu acorda vreo importanta celor aparute in mediul virtual legat de el.

”Este normal sa se intample asa ceva, pentru ca se apropie campania electorala. Toata lumea face ce vrea, posteaza ce vrea. Dar vom vedea la alegeri, cand Resmerita va avea 70%, iar ei 1 sau 2%, cu postarile lor cu tot. Mai mult, nu putem multumi pe toata lumea. Nici nu vreau sa-i critic eu, ar trebui sa conteze ca sa-i critic. Inca nu au inteles ca nu poti castiga criticandu-i pe ceilalti”, precizeaza primarul municipiului Lupeni.

Deputatul Cristian Resmerita mentioneaza ca importante sunt preferintele electoratului:

”Nici nu ar trebui sa comentam astfel de treburi. Orice actiune a lor e normala, ca vine campania electorala si asa stiu sa faca o campanie, prin atacuri la persoana.

De cele mai multe ori se vorbeste urat despre activitatea cuiva. Este usor sa critici pe celalalt cand nu faci nimic. Dar preferintele electoratului se arata la vot”.

Gabriel Lungu crede ca cei care se ascund in spatele unor mesaje anonime au probleme medicale. ”Cei care se ascund in spatele unor telefoane anonime, emailuri false si alte identitati false sunt frustrati care au grave probleme medicale. Nimeni nu este perfect, nimeni nu face lucrurile foarte bine, iar critica constructiva este binevenita, dar sa acuzi si sa jignesti din spatele unei identitati false este o problema.

Astfel de oameni au probleme psihice. Dar asta este, la noi in Romania o campanie electorala se face prin atacuri la persoana, nu prin solutii constructive de rezolvare a problemelor”, spune city-managerul municipiului Lupeni.

Anamaria NEDELCOFF