La Partidul Poprului – Dan Diaconescu sunt, din nou, tensiuni o data cu anuntarea numirii lui Haralambie Vochitoiu in fruntea filialei judetene Hunedoara. Cauza este: in doua luni, trei presedinti! Vreo 40 de lideri ai filialelor locale au spus ca vor demisiona din functii.

Dupa ce se mai potolisera putin spiritele in Partidul Poporului – Dan Diaconescu, dupa schimbarea cu nici doua luni in urma a conducerii judetene a partidului, situatia s-a inflamat din nou cand s-a anuntat numirea lui Haralambie Vochitoiu in fruntea PP filiala judeteana Hunedoara. Liderii locali din judet nu mai au sentimentul sigurantei lucrului facut, increderea si stilul de munca in echipa in loc sa se consolideze, a fost diluat prin trei schimbari in doua luni, a treia fiind Haralambie Vochitoiu. Mai mult, stiulul de ”impunere” hotarat, pe alocuri agresiv in limbaj si atitudine, caracteristic fostului presedinte al PSD Petrosani, a cam deranjat. Mai mult, deranjul liderilor locali a venit in urma declaratiilor de presa ale acestuia si folosirea titulaturii de presedinte PP-DD Hunedoara pe inscrisuri inainte de a fi numit oficial. S-a mai vorbit, tot ca o suparare majora, de faptul ca Vochitoiu ar fi impartit fluturasi electorali, pe care se semnase tot ca presedinte al PP-DD Hunedoara. Hari Vochitoiu a spus ca a folosit aceasta titulatura doar pe un material de informare, dosarul ramanand la partid.

Ca urmare a acestor suparari, printre altele, multi lideri ai partidului si-au anuntat demisia, altii nu au dorit sa comenteze situatia fiind prea suparati, si la suparare se pot spune vorbe grele.

Luni, in Biroul Executiv al PP-DD Hunedoara, ar fi trebuit sa fie uns oficial ca presedinte Haralambie Vochitoiu, dar acest lucru nu s-a intamplat. Totusi sedinta a avut loc fara oficialii de la Bucuresti, prinsi cu treburi in alte judete. La sedinta a fost invitat si Vichitoiu, care s-a prezentat si si-a prezentat intentiile de lucru, ceea ce n-a potolit supararile, dimpotriva.

Razvan Mares, presedinte in functie PP-DD Filiala judeteana Hunedoara:

”Joi, vom avea o intalnire cu factori de conducere ai partidului si nu as vrea sa comentez pana atunci. Deocamdata eu sunt presedinte si coordonez stategia de campanie electorala. Am fost informat telefonic de secretarul general al partidului cu privire la Haralambie Vochitoiu, dar nu exista inca nici o hartie oficiala in acest sens. Activitatea in judet nu este blocata, se lucreaza intens”.

Gheorghe Rus, presedinte PP-DD Vata:

”Ieri (luni – n.n.), in Biroul Judetean, mi-am exprimat punctul de vedere la cat de paguboase sunt aceste schimbari la conducerea partidului, filiala judeteana: in doua luni, trei presedinti! Joi, cand sper ca vine secretarul general al partidului, imi voi da demisia din Biroul Judetean al PP. Ceea ce se intampla ne afecteaza imaginea, ne afecteaza direct pe noi si este o nota proasta pentru partid”.

Catalin Decebal, coordonator PP-DD Orastie-Geoagiu:

”Deocamdata H. Vochitoiu nu este presedinte. Presedinte este Razvan Mares. Ieri (luni – n.n.), la sedinta Biroului Judetean, ca invitat, Vochitoiu s-a prezentat si ne-a spus ca el va fi presedinte. Eu stiu ca in conducere sunt Mares, Suciu si Sanda. Astia sunt! Sigur, daca Vochitoiu va respecta statutul, oamenii, vom respecta decizia pentru ca nu putem sa dam inapoi. Vom vedea. In plus, vor fi alegeri in partid dupa scrutin”.

Nicolae Morar, coordonator PP-DD Valea Muresului:

”Nu fac nici un comentariu pana dupa sedinta de Birou cu cei de la Bucuresti, de joi. Nu doresc sa aduc atingere imaginii partidului si prin comentarii care ar fi neavenite acum”.

Raj Tunaru, presedinte PP-DD Valea Jiului:

”Am incercat, asa cum am putut, sa calmez spiritele ca si in cazul Sanda- Mares. Dar de data asta nu merge. Vreo 40-45 de lideri vor sa demisioneze. Eu, personal, nu sunt suparat pe Hari Vochitoiu. El a profitat de un val bun, cel al PP, si a reusit sa convinga. Dar in acest judet, fiecare filiala a cheltuit bani, energie, munca foarte multa si la asta nu se gandeste nimeni. Nu poti sa schimbi atat de des conducerea. Sigur se poate intampla acest lucru, dar din motive foarte solide, cand se incalca statulul, sau cand e vorba de fapte grave. si eu voi pleca si voi urma echipa. De mic am fost invatat in echipa si o voi face din solidaritate. Imi pare rau sa spun asta avand in vedere ca pe mine si pe Dan Diaconescu ne leaga o lunga prietenie. Am trecut prin multe impreuna”

Haralambie Vochitoiu, anuntatul viitor presedinte PP-DD Hunedoara:

”Decizia de numire a mea a fost luata la Bucuresti si azi-maine ar trebui sa soseasca oficial. Da, si eu am auzit ca exista suparari in partid. Mare parte din ei: Raj Tunaru si Tunaru Raj! Nu, nu fac nici un comentariu pentru ca nu face bine PP. Trebuie sa facem echipa pentru ca solutiile nu trebuie tranzactionate de 2-3 lideri. Probabil ca sunt suparati de aceste schimbari din ultima vreme, dar ce vina am eu? M-au si intrebat, ei ce garantii au. Le-am spus ca ei, comparativ cu conducerea judetului, sunt alesi, deci ei, in teritoriu, nu au nici o problema.Cit priveste numele si functia le-am folosit doar pe un material prezentat in fata Biroului si pe dosar, da era numele si functia. Ce puteam sa scriu acolo, in calitate de ce? Eu ii inteleg, dar cand vor vedea ca am venit ca sa muncim impreuna, situatia se va schimba”.

Scandalul pare a se fi produs, dupa cum spun neoficial unii lideri PP, din cauza aerului de superioritate afisat si folosirea, prea des, a expresiei ”oamenii mei”, facand referire la cele 200 de persoane care l-au urmat pe Haralambie Vochitoiu, dupa spusele sale. Iritati, parte din cei care au tras la infiintarea PP au exclamat: asta crede ca e in PSD de vine sa faca pe desteptul crezandu-ne pe noi prosti?

Daca este asa, inseamna ca Hari Vochitoiu nu a inteles de ce s-au suparat cei de la PSD si s-au descotorosit de el, dincolo de tradarile invocate. Vom vedea…

Ileana Firtulescu