Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia economică de pe raza municipiului şi solicită intervenţia rapidă a Guvernului pentru a preveni un dezastru economico-social.
Potrivit edilului, mai bine de un sfert din totalul angajaţilor de pe raza localităţii şi-au pierdut locurile de muncă din momentul izbucnirii pandemiei de coronavirus, în timp ce zeci de firme au lacătul pus pe uşă.“ În acest moment, numărul angajaţilor de pe raza municipiului Lupeni a scăzut cu peste 30%. Aceşti oameni au fost trimişi acasă şi nici până în acest moment firmele nu au normele de aplicare la ceea ce înseamnă sprijinul acestora ( nu ştiu de unde vor avea bani pentru a-şi plăti angajaţii în lunile următoare). Trăim o perioadă de criză financiară în care Guvernul nu este capabil să sprijine oamenii. Avem nevoie de un Guvern responsabil care să sprijine firmele şi cetăţenii! Cum vor putea trăi oamenii în această situaţie ??”, declară Lucian Resmeiţă, primarul municipiului Lupeni.
În altă ordine de idei, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă le readuce aminte locuitorilor municipiului că, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 au de îndeplinit o serie de obligaţii precum:
1) Fiecare cetăţean TREBUIE să solicite de la instituţia sau firma unde lucrează ADEVERINŢA ELIBERATĂ DE ANGAJATOR, pentru a putea să se deplaseze la şi de la locul de muncă;
2) Fiecare cetăţean trebuie să aibă la el DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE pentru a se putea deplasa la cumpărături de strictă necesitate, în diferite locuri în interes personal cu motiv justificat. Adeverinţa poate fi scrisă şi de mână, dar să respecte modelul;
3) Circulaţia persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în exteriorul locuinţei este permisă  în intervalul orar 11.00-13.00 şi 20.00-21.00;
4) Se interzice circulaţia cetăţenilor în exteriorul locuinţei în intervalul 22.00-6.00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional sau urgenţe. Trebuie să aveţi la dvs. : Cartea de Identitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa de la locul de muncă, declaraţia pe propria răspundere.
”Nerespectarea prevederilor ORDONANŢEI MILITARE se SANCŢIONEAZĂ cu amenzi cuprinse între 100-5000 lei. FIŢI RESPONSABILI ! STAŢI ÎN CASĂ !
ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE !”, a conchis primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.
De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani, Lucian Resmeriţă spune că a constituit la nivelul Municipiului Lupeni o comisie, care să analizeze situaţia fiecărei persoane aflate în această categorie de risc.
“În perioada următoare, membrii Comisiei desemnate vor încerca, să ia legătura telefonic cu persoanele aflate în grupa de vârstă respectivă, pentru a determina persoanele vulnerabile cărora trebuie să li se acorde o formă de sprijin în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor.Întrucât nu deţinem o bază cu numere de telefon ale acestor persoane, rog cetăţenii Municipiului Lupeni, să vină în sprijinul nostru, comunicându-ne acele persoane despre care au cunoştinţă că trebuie ajutate în aceasă perioadă de grea încercare pentru noi toţi.Dacă aveţi cunoştinţă de astfel de cazuri, vă rog, să le trataţi cu maximă seriozitate comunicând datele respective DOAR dispeceratului Primăriei Municipiului Lupeni la:
– email: spas@e-lupeni.ro
– numerele de telefon: 0254-560725; 0254-560504”, mai spune Lucian Resmeriţă.
Marius Mitrache