Veşti bune pentru locuitorii comunelor Ribiţa, Boşorod şi Orăştioara de Sus

Concomitent cu măsurile care se impun în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean îşi exercită şi obligaţiile legale referitoare la administrarea drumurilor judeţene. În acest sens, au fost aprobate două noi proiecte pe care le aducem la cunoştinţa publică.
Primul proiect se referă la solicitarea de preluare în administrare temporară a sectorului de drum comunal (DC) 8 cuprins între localităţile Ribiţa şi Crişan, respectiv km 0+000 şi 6+100, aflat în proprietatea publică a comunei Ribiţa.
În şedinţa de marţi, CJ Hunedoara a aprobat preluarea în administrare a DC 8 în vederea realizării unor lucrări de modernizare şi reabilitare, această cale de acces aflată într-o stare avansată de degradare fiind deosebit de importantă pentru localnici, dar şi pentru vizitatorii Mănăstirii Crişan.

După ce Consiliul Local Ribiţa îşi va da acordul în privinţa solicitării, va fi încheiat contractul de administrare – cadru, urmând ca administraţia judeţeană să continue demersurile pentru demararea lucrărilor. Al doilea nou proiect vizează aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) pentru modernizarea drumului judeţean (DJ) 668 A Streisângerogiu – Chitid – Boşorod – Luncani – Târsa – Costeşti, km 12+410 – 15+410. Potrivit documentaţiei aprobată, valoarea totală a investiţiei se ridică la 8.037.942,62 fără TVA, durata de realizare fiind de 6 luni.
Documentaţia poate fi consultată pe site-ul www.cjhunedoara.ro.
Biroul de presă

Advertisements