În Lupeni, parcul aflat în zona Bărbăteni, va deveni cel mai frumos parc din toată Valea Jiului. Este declaraţia primarului Lucian Resmeriţă, care verifică, periodic, starea lucrărilor în acest loc şi care a pregătit, pentru perioada de ieşire din starea de urgenţă, când parcurile vor redeveni locul de joacă şi odihnă, un loc de poveste.
„Va fi cel mai frumos parc care există în Valea Jiului, fără doar şi poate. Este un parc care a fost daptat cerinţelor anului 2020. Este şi foarte bine segmentat ţi aranjat şi chiar acum încă lucrăm. Se mai fac aleile, o fântână arteziană, lucrăm şi la montarea  mobilierului pentru copii, care a fost aproape tot adus”, a spus  Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.
Nu va putea fi folosit curând, dar primarul face un apel la răbdare, dacă lucrările vor fi gata înainte ca oamenii să îl poată folosi pentru scopul ce a fost creat.
„Vreau să rog pe cetăţeni ca, până în momentul în care legea ne va permite să stăm în casă şi să ne ocupăm de activităţile permise. Când vom avea libertate şi parcurile vor fi libere, să ne bucurăm de el”,  a mai adăugat Lucian Resmeriţă.
În acest parc, lucrările ar mai putea să dureze o lună de zile cel mult, însă, la final, parcul va fi unul potrivit şi pentru copii şi pentru alte categorii sociale. Parcul va avea şi un iluminat adecvat şi o zonă destinată spectacolelor în aer liber.
Diana Mitrache